GrantKaneResident Evil: Revelations [BLES01773]
Started by GrantKane




16 posts in this topic
GrantKane
RPCS3 Tester


0
2,668 posts 1,776 threads Joined: Aug 2017
06-09-2017, 10:50 PM -
#1
RPCS3 v0.0.2-6-8e64e9d Alpha
Black screen only after "Press START" window.
crispy81
Member


0
175 posts 19 threads Joined: Jan 2018
03-30-2018, 01:23 AM -
#2
RPCS3 v0.0.5-6601-ee0fe28dd Alpha
Now goes Ingame and is playable. cutscene works perfectly, good framerate. Ingame graphics are perfect. Sound is full of pops/hisses and out of sync. Played for 15 minutes, no crashes. Can be promoted to In Game.
This post was last modified: 03-30-2018, 10:47 AM by crispy81.
Asinine
Moderator
*****


3
1,953 posts 79 threads Joined: Aug 2017
03-30-2018, 03:51 AM -
#3
Missing screenshots and log file, please read our guidelines on submitting compatibility reports: https://forums.rpcs3.net/thread-196671.html
crispy81
Member


0
175 posts 19 threads Joined: Jan 2018
03-30-2018, 10:49 AM -
#4
Ok, I'll try this again.

RPCS3 v0.0.5-6601-ee0fe28dd Alpha

Now goes Ingame and is playable. cutscene works perfectly, good framerate. Ingame graphics are perfect. Sound is full of pops/hisses and out of sync. Played for 15 minutes, no crashes. Can be promoted to In Game.

Screenshots and log file attached.


Attached Files Thumbnail(s)
           

.7z   RPCS3.7z (Size: 1.72 MB / Downloads: 18)
Asinine
Moderator
*****


3
1,953 posts 79 threads Joined: Aug 2017
03-30-2018, 12:49 PM -
#5
Thanks for the report, this game may be playable with a better CPU to help fix performance and audio issues. I'll try and find someone to retest.
crispy81
Member


0
175 posts 19 threads Joined: Jan 2018
03-30-2018, 01:05 PM -
#6
(03-30-2018, 12:49 PM)Asinine Wrote: Thanks for the report, this game may be playable with a better CPU to help fix performance and audio issues. I'll try and find someone to retest.

I'll be getting an ASUS Z370 Strix Gaming-E mobo and 8700K Intel CPU in the coming weeks, so will retest then.
crispy81
Member


0
175 posts 19 threads Joined: Jan 2018
04-24-2018, 11:21 PM -
#7
(03-30-2018, 01:05 PM)crispy81 Wrote:
(03-30-2018, 12:49 PM)Asinine Wrote: Thanks for the report, this game may be playable with a better CPU to help fix performance and audio issues. I'll try and find someone to retest.

I'll be getting an ASUS Z370 Strix Gaming-E mobo and 8700K Intel CPU in the coming weeks, so will retest then.

So I now have an i7 8700k CPU, Strix-E gaming motherboard and 32GB of 3866Mhz RAM. It has made no difference, still popping, hissing and stuttering in the sound. Interestingly, if I play it again, with the cached compiled shaders, it's a lot smoother.
crispy81
Member


0
175 posts 19 threads Joined: Jan 2018
05-01-2018, 12:07 PM -
#8
Managed to play the game from start to finish.. About 10 or so crashes/freezes/loss of sound.

I've attached the error messages when it happens. Close to 20,000 shaders need to be loaded from disk, which means long load time. But with the game completed, will try it again, hopefully no crashes next time with all the shaders compiled and on disk.

I'll post the results, and hopefully the game will be fully playable from start to finish with no crashes, freezing, locking up or loss of sound.

No. While the game runs smoother with the precompiled shaders on disk, still get random crashes and sound disappearing, which prevents the game moving on. I'll keep trying with each new version of the emulator until it works from start to finish with no crashes.

This is the error that causes the crashes/freezing.

F {rsx::thread} class std::runtime_error thrown: Unknown logic op 0xdf15

(in file Emu\RSX\gcm_enums.cpp:816)
This post was last modified: 05-02-2018, 09:40 AM by crispy81.


Attached Files Thumbnail(s)
                       
Splund
Member


0
5 posts 1 threads Joined: Jul 2018
07-28-2018, 09:38 PM -
#9
I have 30 FPS constants using Vulkan, but I have the loading screen eternally. Do you have any suggestions?

[Image: 71pu9u.png]
[Image: nf61dt.png]
[Image: 2lufk3a.png]
crispy81
Member


0
175 posts 19 threads Joined: Jan 2018
08-25-2018, 03:23 AM -
#10
RPCS3 v0.0.5-7247-a93a40e8d Alpha | HEAD
Intel® Core™ i7-8700K CPU @ 3.70GHz | 12 Threads | 31.93 GiB RAM | AVX+ | TSX

E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00b72840]} Stat: 'sys_lwmutex_lock' failed with 0x80010005 : CELL_ESRCH [x27]
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00b72840]} Stat: 'sys_lwmutex_unlock' failed with 0x80010009 : CELL_EPERM [x27]
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00b72840]} Stat: 'sys_prx_get_module_id_by_name' failed with 0x8001112e : CELL_PRX_ERROR_UNKNOWN_MODULE [x5]

Sits at loading screen, and doesn't move from there. Above is 3 last entries in log, no idea if the above is related to the loading screen issue.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)