Hello There, Guest! Register

Dante's Inferno [BLUS30405]
#71
.

I still had issues with the sound in opening cutscene, Using latest build (0.0.9-10084-85c4321c Alpha)
Reply
#72
(04-02-2020, 05:54 PM)ezio7 Wrote: .

I still had issues with the sound in opening cutscene, Using latest build (0.0.9-10084-85c4321c Alpha)

Finally, I got it fixed for mine by setting the SPU block size to 'Giga' and Vblank rate to '120'
Reply
#73
(04-04-2020, 12:07 AM)ezio7 Wrote:
(04-02-2020, 05:54 PM)ezio7 Wrote: .

I still had issues with the sound in opening cutscene, Using latest build (0.0.9-10084-85c4321c Alpha)

Finally, I got it fixed for mine by setting the SPU block size to 'Giga' and Vblank rate to '120'
I'm having the exact same issue.  Is it possible you could list your settings.  Thank you
Reply
#74
I also need some assitance. I tried run this game but from this cutscene to the game itself, is choppy and stutters a lot. I got an up and down on the fps between 60 and 1.

I think i have enough hardware to run it: i54690k, 16 GB of RAM, SSD 256GB, GTX 970 4GB

Can someone help me with it?? I think the issue here is the settings i'm putting, but i couldn't make it run smooth. I tried several configs, but none felt smoth
Reply
#75
It might be the spu llvm or shader cache building.
Reply
#76
(04-04-2020, 04:03 AM)nufather Wrote:
(04-04-2020, 12:07 AM)ezio7 Wrote:
(04-02-2020, 05:54 PM)ezio7 Wrote: .

I still had issues with the sound in opening cutscene, Using latest build (0.0.9-10084-85c4321c Alpha)

Finally, I got it fixed for mine by setting the SPU block size to 'Giga' and Vblank rate to '120'
I'm having the exact same issue.  Is it possible you could list your settings.  Thank you

Below are my custom settings for the game. I highlighted the ones that worked for me in bold.


Core:
  PPU Decoder: Recompiler (LLVM)
  PPU Threads: 2
  PPU Debug: false
  Save LLVM logs: false
  Use LLVM CPU: ""
  Max LLVM Compile Threads: 0
  Enable thread scheduler: true
  Set DAZ and FTZ: false
  SPU Decoder: Recompiler (LLVM)
  Lower SPU thread priority: false
  SPU Debug: false
  Preferred SPU Threads: 6
  SPU delay penalty: 3
  SPU loop detection: true
  Max SPURS Threads: 6
  SPU Block Size: Giga
  Accurate GETLLAR: false
  Accurate PUTLLUC: false
  Accurate RSX reservation access: false
  SPU Verification: true
  SPU Cache: true
  SPU Profiler: false
  Enable TSX: Enabled
  Accurate xfloat: false
  Approximate xfloat: true
  PPU Accurate FMA: true
  Debug Console Mode: false
  Lib Loader: Load liblv2.sprx only
  Hook static functions: false
  Load libraries:
    []
  HLE lwmutex: false
  Clocks scale: 100
  Sleep Timers Accuracy: Usleep Only
VFS:
  $(EmulatorDir): ""
  /dev_hdd0/: $(EmulatorDir)dev_hdd0/
  /dev_hdd1/: $(EmulatorDir)dev_hdd1/
  /dev_flash/: $(EmulatorDir)dev_flash/
  /dev_usb000/: $(EmulatorDir)dev_usb000/
  /dev_bdvd/: ""
  /app_home/: ""
  Enable /host_root/: false
  Initialize Directories: true
  Limit disk cache size: false
  Disk cache maximum size (MB): 5120
Video:
  Renderer: Vulkan
  Resolution: 1280x720
  Aspect ratio: 16:9
  Frame limit: Off
  MSAA: Auto
  Write Color Buffers: false
  Write Depth Buffer: false
  Read Color Buffers: false
  Read Depth Buffer: false
  Log shader programs: false
  VSync: true
  Debug output: false
  Debug overlay: false
  Use Legacy OpenGL Buffers: false
  Use GPU texture scaling: false
  Stretch To Display Area: false
  Force High Precision Z buffer: false
  Strict Rendering Mode: false
  Disable ZCull Occlusion Queries: false
  Disable Vertex Cache: false
  Disable FIFO Reordering: false
  Enable Frame Skip: false
  Force CPU Blit: false
  Disable On-Disk Shader Cache: false
  Disable Vulkan Memory Allocator: false
  Use full RGB output range: true
  Disable Asynchronous Shader Compiler: false
  Strict Texture Flushing: false
  Disable native float16 support: false
  Multithreaded RSX: true
  Relaxed ZCULL Sync: false
  Enable 3D: false
  Consecutive Frames To Draw: 1
  Consecutive Frames To Skip: 1
  Resolution Scale: 150
  Anisotropic Filter Override: 16
  Minimum Scalable Dimension: 16
  Driver Recovery Timeout: 1000000
  Driver Wake-Up Delay: 1
  Vblank Rate: 120
  DECR memory layout: false
  Vulkan:
    Adapter: GeForce GTX 980
    Force FIFO present mode: false
    Force primitive restart flag: false
  Performance Overlay:
    Enabled: false
    Enable Framerate Graph: false
    Enable Frametime Graph: false
    Detail level: Medium
    Metrics update interval (ms): 350
    Font size (px): 10
    Position: Top Left
    Font: n023055ms.ttf
    Horizontal Margin (px): 50
    Vertical Margin (px): 50
    Center Horizontally: false
    Center Vertically: false
    Opacity (%): 70
    Body Color (hex): "#FFE138FF"
    Body Background (hex): "#002339FF"
    Title Color (hex): "#F26C24FF"
    Title Background (hex): "#00000000"
  Shader Compilation Hint:
    Position X (px): 20
    Position Y (px): 690
  Shader Loading Dialog:
    Allow custom background: true
    Darkening effect strength: 30
    Blur effect strength: 0
Audio:
  Renderer: OpenAL
  Dump to file: false
  Convert to 16 bit: false
  Downmix to Stereo: false
  Start Threshold: 1
  Master Volume: 100
  Enable Buffering: true
  Desired Audio Buffer Duration: 100
  Sampling Period Multiplier: 100
  Enable Time Stretching: false
  Time Stretching Threshold: 100
  Microphone Type: "Null"
  Microphone Devices: "@@@@@@@@@@@@"
Input/Output:
  Keyboard: "Null"
  Mouse: Basic
  Camera: "Null"
  Camera type: Unknown
  Move: "Null"
System:
  Language: English (US)
  Keyboard Type: English keyboard (US standard)
  Enter button assignment: Enter with cross
Net:
  Internet enabled: Disconnected
  IP address: 0.0.0.0
  DNS address: 8.8.8.8
  IP swap list: ""
  PSN status: Disconnected
  NPID: ""
Miscellaneous:
  Automatically start games after boot: true
  Exit RPCS3 when process finishes: false
  Start games in fullscreen mode: false
  Prevent display sleep while running games: true
  Show trophy popups: true
  Show shader compilation hint: false
  Use native user interface: true
  GDB Server: 127.0.0.1:2345
  Silence All Logs: false
  Window Title Format: "FPS: %F | %R | %V | %T [%t]"
Log: {}
Reply
#77
(04-01-2020, 08:26 PM)djoni91 Wrote:
(04-01-2020, 06:27 PM)Toko123 Wrote:
(03-28-2020, 09:19 PM)djoni91 Wrote:
(03-25-2020, 10:28 PM)Toko123 Wrote:
(03-15-2020, 09:47 PM)Ander Wrote: I was instructed to uninstall RPCS3 with saves and games backup and reinstalled it, everything flowed again. I managed to finish Dantes now

I am still stuck on the bridge. It freezes. I tried many times the whole game from beginning. I tried also other iso with other serial. Also version 1.00 and 1.04 still the same place crashed. I do not know what else to do with this, what is the problem.
Hey there, I had the same problem and found a solution, try it if you're still stuck on that bridge.

Basically all I did was follow some advice from reddit, I'll link the thread. Only had to change a couple settings and now I've gotten past the bridge, but we'll see if there'll be any other freezes later in the game.

Here's the link https://www.reddit.com/r/rpcs3/comments/...o_crashes/

All my settings were set to default except for the resolution wich I upscaled to 4k. As the user "denissekac" on reddit suggested, I turned off all options in "additional settings" in the cpu options, limited preferred spu threads to 4 and limited max fps to 60. And the PPU Decoder is set to Interpreter (fast). After that I was able to get past that bridge.

Hope this helps!

I just tried it and it is working. Amazing. I got past the bridge without freezing with this settings. Thank you!
No problem man, I'm glad that it worked for you too  Big Grin I was able to finish the game, although there were two or three freezes later in the game so I had to tweak the settings a bit more, set the PPU Decoder to fastest after the first freeze I believe and later on the Preferred SPU Threads to 3 and had no more freezes after that.

I have finished the game with this settings till the end without a single crash. I did not have to change anything after this. Great game  Smile
Reply
#78
Seems like the settings that helped me fixed the audio stuttering in the CGI cutscenes is now causing the emulator to crash in the latest build when booting the game. SPU block size cannot be set to Giga anymore. Any idea why? Sad

RPCS3 - Crash Log
Reply
#79
[Update] Found out the real culprit this time. Actually it's CPU-related. I don't know if it applied to Intel chip but I'm using Ryzen 5 2600 and I need only to disable 'Thread Scheduler' for the game to run flawlessly with no cutscene sound issues. Big Grin
Reply
#80
it worked fine until i go to the circle of hell after i leave the ship it always freeze and its working very smooth until then i tried to change the sittings but it didn't help too
HELP PLEASE
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)