The ICO & Shadow of the Colossus Classics HD [BCES01097]
Started by Utherellus




23 posts in this topic
Ani
Administrator
*******


11
3,689 posts 96 threads Joined: Aug 2017
10-13-2017, 07:40 PM -
#11
(10-12-2017, 08:08 PM)WhiskeyOmega Wrote: Plays great on OpenGL with these settings on the build (v0.0.3-2017-10-12-b66b21c8_win64 Master)
(...)

Not a master build, back to Intro where it was until someone provides a proper report.
    Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7
oldole58
Member


0
5 posts 1 threads Joined: Sep 2017
10-14-2017, 05:00 PM -
#12
(10-13-2017, 07:40 PM)Ani Wrote:
(10-12-2017, 08:08 PM)WhiskeyOmega Wrote: Plays great on OpenGL with these settings on the build (v0.0.3-2017-10-12-b66b21c8_win64 Master)
(...)

Not a master build, back to Intro where it was until someone provides a proper report.

With todays build (RPCS3 v0.0.3-3-76b7103 Alpha), I can confirm, that ICO is playable with OpenGL and "Additional GPU-Setting: Write Color Buffers". Running at around 15 FPS (Core i5-4690 CPU @ 3.50GHz | 15.88 GiB RAM | AVX).
Great.  :-)
But Shadow of the Colossus gives only a black screen.
Ani
Administrator
*******


11
3,689 posts 96 threads Joined: Aug 2017
10-14-2017, 11:56 PM -
#13
Then it's Ingame as not all games of the Collection are Playable. Need log / screenshot.
    Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7
oldole58
Member


0
5 posts 1 threads Joined: Sep 2017
10-15-2017, 07:28 AM -
#14
(10-14-2017, 11:56 PM)Ani Wrote: Need log / screenshot.


Attached Files Thumbnail(s)
   

.7z   RPCS3.7z (Size: 122.67 KB / Downloads: 6)
Joao3233
Member


0
19 posts 4 threads Joined: Sep 2017
10-15-2017, 07:54 PM -
#15
Yes it's Ingame. The problem of the game is the lights because when I managed to leave without light it was perfect the Shadow. The bad thing is the long loading screens
Type you have to disable the "Enable SPU loop detection" to get smaller the loading screen. Everything takes about 3-5 minutes
The fps is very poor, main screen is 60 fps up to much more, loading screen 10-20 fps, in the set 5-13 fps, and in colossus is 5-7 fps.
I think all this is lighting error because the game shows everything graphically bandstand without the lights. As the sword does not show the light.
Olá, Log[Image: 31587894-6fdcea88-b1c8-11e7-9cb6-e8f34f474241.JPG]


Attached Files
.gz   RPCS3.log.gz (Size: 710 bytes / Downloads: 10)
Joao3233
Member


0
19 posts 4 threads Joined: Sep 2017
10-24-2017, 09:27 PM -
#16
So Ingame?
Joao3233
Member


0
19 posts 4 threads Joined: Sep 2017
11-09-2017, 07:38 PM -
#17
I do not understand why you can not Ingame.
I will try one more time
             CPU
PPU Decorde: LLVM
SPU Decorde: ASMJIT
    Additional Settings
All disabled
             GPU
OpenGL
    Additional Settings
Write Color Buffers

This game will only work correctly and without FPS drops when you have just made SPU LLMV, this game can already be considered Ingame because Ico and Shadow open in it (But it takes time to open).
In Vulkan, it displays erratic colors as shades of yellowish. But he is a little faster.
Bradbot
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Nov 2017
11-23-2017, 05:05 PM -
#18
Hi, I keep getting an issue when I get past the cut scenes. The game goes wayy to bright, white infact, when I get in-game. I can fix this for a second by opening the menu but it returns to white after a second. if any can help that would be very appreciated!

Just to clarify, the game runs fine; about 12-16 fps.
I can open the menu and hear myself run around, it's just the graphics. 

Screenshots for reference as well as current settings.

[Image: oVO8APA.png]

[Image: DEz9eyI.png]

In game :

[Image: TIdS2CE.png]
Joao3233
Member


0
19 posts 4 threads Joined: Sep 2017
11-26-2017, 11:46 PM -
#19
Regression: The game returned to have a very strong light. In ICO I can not get into the game because it crashes in the home screen. This must be because of the new versions
Version: 0.0.4-6129-1344f15e Alpha
nice_2000
Member


0
6 posts 1 threads Joined: Aug 2017
12-03-2017, 08:02 AM -
#20
rpcs3-v0.0.4-2017-12-01-8f314c51
ICO

PPU LLVM, SPU ASMJIT
Enable SPU loop detection

Vulkan, Use GPU Texture Scaling

Black Screen after 'Bluepoint games' logo, hang.

[Image: 3PXJT1m.png]

Code:
...
E {PPU[0x100000d] Thread (fios mediathread 5) [0x013ffee4]} 'sys_fs_stat' failed with 0x80010006 : CELL_ENOENT, “/dev_bdvd/PS3_GAME/USRDIR/ICO/dfdatas/stglog/object/sdf/uma/texture/_ps3/uma_leg_clutscroll01.ctxr” [1]
E {PPU[0x100000d] Thread (fios mediathread 5) [0x013ffee4]} 'sys_fs_stat' failed with 0x80010006 : CELL_ENOENT, “/dev_bdvd/PS3_GAME/USRDIR/ICO/dfdatas/stglog/object/sdf/uma/texture/_ps3/uma_leg_l_clutscroll01.ctxr” [1]
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x0139b4ec]} '_sys_lwmutex_lock' failed with 0x80010005 : CELL_ESRCH [1]
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x0139b4ec]} '_sys_lwmutex_lock' failed with 0x80010005 : CELL_ESRCH [2]
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x0139b4ec]} '_sys_lwmutex_lock' failed with 0x80010005 : CELL_ESRCH [3]
E {SPU[0x2000005] Thread (BP_SystemCellSpursKernel0)} SPU: [0x0f7bc] Branch-to-next with $LR
S {Audio Thread} XAudio 2.9 initialized
[---Exit---]
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00341fc4]} Stat: '_sys_lwmutex_lock' failed with 0x80010005 : CELL_ESRCH [x31]
This post was last modified: 12-03-2017, 01:13 PM by nice_2000.


Attached Files
.gz   RPCS3_ico.log.gz (Size: 40.9 KB / Downloads: 4)


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)