RPCS3 Forums

Full Version: NHL Legacy Edition [BLUS31540]
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Block size Safe is better at this point of time, i didnt have any visible slowdows with 5820k at 4,5Ghz
Could it be that the game uses MLAA? And by disabling MLAA the scaling might work? I tried making a patch but it doesn't work:

Code:
Version: 1.2
Anchors:
  SPU_MLAA_01: &SPU_MLAA_01
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
  #  - [ be32, 0x0000349c, 0x40800017 ] # il r23 0 # causes blackscreen
 
  SPU_MLAA_02: &SPU_MLAA_02
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x0000349c, 0x40800017 ] # il r23 0
 
  SPU_MLAA_03: &SPU_MLAA_03
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x000034a4, 0x40800017 ] # il r23 0
 
  SPU_MLAA_04: &SPU_MLAA_04
    - [ be32, 0x00005948, 0x40800094 ] # il r20 1
    - [ be32, 0x0000690c, 0x40800027 ] # il r39 0
 
  SPU_MLAA_05: &SPU_MLAA_05
    - [ be32, 0x00004440, 0x40800002 ] # il r2 0
    - [ be32, 0x000056C4, 0x4080008a ] # il r10 0
 
  SPU_MLAA_06: &SPU_MLAA_06
    - [ be32, 0x000033b0, 0x40800017 ] # il r23 0
    - [ be32, 0x0000373c, 0x4080001f ] # il r31 0
 
  SPU_MLAA_07: &SPU_MLAA_07
    - [ be32, 0x0000325c, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x00004C00, 0x40800091 ] # il r17 1
 
  SPU_MLAA_08: &SPU_MLAA_08
    - [ be32, 0x000036d4, 0x4080001d ] # il r29 0
    - [ be32, 0x000033d0, 0x40800005 ] # il r5 0
 
  SPU_MLAA_09: &SPU_MLAA_09
    - [ be32, 0x00003744, 0x4080001e ] # il r30 0
    - [ be32, 0x00003430, 0x40800006 ] # il r6 0
 
  SPU_MLAA_10: &SPU_MLAA_10
    - [ be32, 0x000036bc, 0x4080001c ] # il r28 0
    - [ be32, 0x000033c0, 0x40800005 ] # il r5 0
 
  SPU_MLAA_11: &SPU_MLAA_11
    - [ be32, 0x00003344, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x000037b4, 0x4020007f ] # spu nop
 
  SPU_MLAA_Notes: &SPU_MLAA_Notes "Removes Morphological Anti-Aliasing, known as \"MLAA\", a form of post process anti-aliasing which is done using the CELL's SPUs instead of the RSX for extra performance."

SPU-3fd48749c90f596b24400a681adff4b0c5ff05b7: # SPUNAME: 'PS3_Release/edgepost-mlaa-task.s'
  "Disable SPU MLAA - NHL Legacy Edition":
    Games:
      "NHL Legacy Edition":
        BLUS31540: [ 01.00 ]
    Serials: All
    Author: nsoeth
    Notes: [ *SPU_MLAA_Notes, "\n\nKnown to affect:\n\nNHL Legacy Edition" ]
    Patch Version: 1.5
    Patch:
      - [ load, *SPU_MLAA_01 ]

I've also attached the rpcs3.log, could somebody verify if I have the right SPU Hash?
(08-26-2020, 08:44 PM)turtleneckthomas Wrote: [ -> ]
(08-26-2020, 11:27 AM)RambaZamba Wrote: [ -> ]We're almost there Smile I get constant 60fps with a Ryzen 5 2600 @ 4GHz but it is in slow-motion. Anybody has some tips? Already have wakeup-delay at 200 and tried many different settings (SPU Threads, Block size, RSX Multithreading). Might need to upgrade to tge Ryzen 7 3700x soon, hopefully this fixes it. Funny thing is, all 6 "logical" threads are at 100%.

Also, I have the game at [email protected]%. NHL 2k8 and 2k10 look very sharp, however, this one is still fuzzy and blurry:

[Image: Base-Profile-Screenshot-2020-08-26-13-22-04-76.png]

[Image: Base-Profile-Screenshot-2020-08-26-13-22-07-78.png]

[Image: Base-Profile-Screenshot-2020-08-26-13-22-10-34.png]

Any ideas how to fix this?

Thanks everybody for the work! Great to finally get modern hockey on PC.

The rendering in many EA sports games dont seem to play well with RPCS3 resolution scale.  There is a github issue for this, ill see if I can find it.

The "slowdown" you report is still 100% an issue and no settings Ive tried fix this.  It seems to be an issue with the emulation simply being too taxing to keep up with the game logic in certain situations which cause a desync between the game logic and what ui components like the countdown clock report.

For reference, I'm running a 3700x and a 2070 SUPER.

I got a 3700X now aswell and don't have any slow downs. Played 4 games so far in my season without a problem.

I had one crash in Be a Pro in the 2nd period though.
How do i play this game with 2 controllers (1 controller for each team and not in the same team) is this a bug? I can't chose team with 1 controller
(10-23-2020, 07:04 AM)RambaZamba Wrote: [ -> ]Could it be that the game uses MLAA? And by disabling MLAA the scaling might work? I tried making a patch but it doesn't work:

Code:
Version: 1.2
Anchors:
  SPU_MLAA_01: &SPU_MLAA_01
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
  #  - [ be32, 0x0000349c, 0x40800017 ] # il r23 0 # causes blackscreen
 
  SPU_MLAA_02: &SPU_MLAA_02
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x0000349c, 0x40800017 ] # il r23 0
 
  SPU_MLAA_03: &SPU_MLAA_03
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x000034a4, 0x40800017 ] # il r23 0
 
  SPU_MLAA_04: &SPU_MLAA_04
    - [ be32, 0x00005948, 0x40800094 ] # il r20 1
    - [ be32, 0x0000690c, 0x40800027 ] # il r39 0
 
  SPU_MLAA_05: &SPU_MLAA_05
    - [ be32, 0x00004440, 0x40800002 ] # il r2 0
    - [ be32, 0x000056C4, 0x4080008a ] # il r10 0
 
  SPU_MLAA_06: &SPU_MLAA_06
    - [ be32, 0x000033b0, 0x40800017 ] # il r23 0
    - [ be32, 0x0000373c, 0x4080001f ] # il r31 0
 
  SPU_MLAA_07: &SPU_MLAA_07
    - [ be32, 0x0000325c, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x00004C00, 0x40800091 ] # il r17 1
 
  SPU_MLAA_08: &SPU_MLAA_08
    - [ be32, 0x000036d4, 0x4080001d ] # il r29 0
    - [ be32, 0x000033d0, 0x40800005 ] # il r5 0
 
  SPU_MLAA_09: &SPU_MLAA_09
    - [ be32, 0x00003744, 0x4080001e ] # il r30 0
    - [ be32, 0x00003430, 0x40800006 ] # il r6 0
 
  SPU_MLAA_10: &SPU_MLAA_10
    - [ be32, 0x000036bc, 0x4080001c ] # il r28 0
    - [ be32, 0x000033c0, 0x40800005 ] # il r5 0
 
  SPU_MLAA_11: &SPU_MLAA_11
    - [ be32, 0x00003344, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x000037b4, 0x4020007f ] # spu nop
 
  SPU_MLAA_Notes: &SPU_MLAA_Notes "Removes Morphological Anti-Aliasing, known as \"MLAA\", a form of post process anti-aliasing which is done using the CELL's SPUs instead of the RSX for extra performance."

SPU-3fd48749c90f596b24400a681adff4b0c5ff05b7: # SPUNAME: 'PS3_Release/edgepost-mlaa-task.s'
  "Disable SPU MLAA - NHL Legacy Edition":
    Games:
      "NHL Legacy Edition":
        BLUS31540: [ 01.00 ]
    Serials: All
    Author: nsoeth
    Notes: [ *SPU_MLAA_Notes, "\n\nKnown to affect:\n\nNHL Legacy Edition" ]
    Patch Version: 1.5
    Patch:
      - [ load, *SPU_MLAA_01 ]

I've also attached the rpcs3.log, could somebody verify if I have the right SPU Hash?

Any progress on this?  This would be incredible if we could properly use the resolution scaler on this game! Smile 

FWIW I resolved my frame time issues by simply changing the frame timer from detail level high to medium.  Apparently that effects game performance??
(01-27-2021, 08:58 PM)turtleneckthomas Wrote: [ -> ]
(10-23-2020, 07:04 AM)RambaZamba Wrote: [ -> ]Could it be that the game uses MLAA? And by disabling MLAA the scaling might work? I tried making a patch but it doesn't work:

Code:
Version: 1.2
Anchors:
  SPU_MLAA_01: &SPU_MLAA_01
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
  #  - [ be32, 0x0000349c, 0x40800017 ] # il r23 0 # causes blackscreen
 
  SPU_MLAA_02: &SPU_MLAA_02
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x0000349c, 0x40800017 ] # il r23 0
 
  SPU_MLAA_03: &SPU_MLAA_03
    - [ be32, 0x000031f4, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x000034a4, 0x40800017 ] # il r23 0
 
  SPU_MLAA_04: &SPU_MLAA_04
    - [ be32, 0x00005948, 0x40800094 ] # il r20 1
    - [ be32, 0x0000690c, 0x40800027 ] # il r39 0
 
  SPU_MLAA_05: &SPU_MLAA_05
    - [ be32, 0x00004440, 0x40800002 ] # il r2 0
    - [ be32, 0x000056C4, 0x4080008a ] # il r10 0
 
  SPU_MLAA_06: &SPU_MLAA_06
    - [ be32, 0x000033b0, 0x40800017 ] # il r23 0
    - [ be32, 0x0000373c, 0x4080001f ] # il r31 0
 
  SPU_MLAA_07: &SPU_MLAA_07
    - [ be32, 0x0000325c, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x00004C00, 0x40800091 ] # il r17 1
 
  SPU_MLAA_08: &SPU_MLAA_08
    - [ be32, 0x000036d4, 0x4080001d ] # il r29 0
    - [ be32, 0x000033d0, 0x40800005 ] # il r5 0
 
  SPU_MLAA_09: &SPU_MLAA_09
    - [ be32, 0x00003744, 0x4080001e ] # il r30 0
    - [ be32, 0x00003430, 0x40800006 ] # il r6 0
 
  SPU_MLAA_10: &SPU_MLAA_10
    - [ be32, 0x000036bc, 0x4080001c ] # il r28 0
    - [ be32, 0x000033c0, 0x40800005 ] # il r5 0
 
  SPU_MLAA_11: &SPU_MLAA_11
    - [ be32, 0x00003344, 0x40800003 ] # il r3 0
    - [ be32, 0x000037b4, 0x4020007f ] # spu nop
 
  SPU_MLAA_Notes: &SPU_MLAA_Notes "Removes Morphological Anti-Aliasing, known as \"MLAA\", a form of post process anti-aliasing which is done using the CELL's SPUs instead of the RSX for extra performance."

SPU-3fd48749c90f596b24400a681adff4b0c5ff05b7: # SPUNAME: 'PS3_Release/edgepost-mlaa-task.s'
  "Disable SPU MLAA - NHL Legacy Edition":
    Games:
      "NHL Legacy Edition":
        BLUS31540: [ 01.00 ]
    Serials: All
    Author: nsoeth
    Notes: [ *SPU_MLAA_Notes, "\n\nKnown to affect:\n\nNHL Legacy Edition" ]
    Patch Version: 1.5
    Patch:
      - [ load, *SPU_MLAA_01 ]

I've also attached the rpcs3.log, could somebody verify if I have the right SPU Hash?

Any progress on this?  This would be incredible if we could properly use the resolution scaler on this game! Smile 

FWIW I resolved my frame time issues by simply changing the frame timer from detail level high to medium.  Apparently that effects game performance??

Unfortunately, no. Can you tell me where I can find the "frame timer" setting?
Hello.

NHL Legacy (And NHL 15) seems to be freezing and hanging every time I try to play it. It used to work perfectly for me for a long time and now I can't get through a single game without it freezing, as of a few months ago. I assumed that it was an update that may have broke it, but as no one else has that issue, it's clearly only a problem with me. So, I now have to assume that there may be a setting somewhere needs to be changed. Are there any ideal settings that may keep it from crashing? I deleted my config file so I could get all the default settings back and it's still freezing every single time I play it.

I wouldn't be so confused if it never worked before, but I have 10 hours of gameplay logged and maybe I changed something and just don't remember, but I can't figure out what to do to get it back. Can anyone help me out?

This is at the end of the log. I tried attaching it but the forum wouldn't let me.
Code:
F SIG: Thread terminated due to fatal error: [attrib buffer] Working buffer not big enough, buffer_length=67108864 allocated=14035200 requested=4272523864 guard=4194304 largest_pool=2854144
(in file D:\a\1\s\rpcs3\Emu\RSX\Common\ring_buffer_helper.h:92[:24], in function alloc)
Unplayable:
Ryzen 5 1600
GTX 1060 6GB
16GB RAM

Cannot achieve a stable framerate above 20 FPS in matches. Severe audio crackling, game appears "slow-motion" even when FPS counter is showing higher values. Does not seem to be improved by any combination of settings.
Pages: 1 2 3 4 5