Titan91RPCS3 And Vulkan Freezing With Segfault
Started by Titan91




5 posts in this topic
Titan91
Banned


3 posts 1 threads Joined: Mar 2021
03-22-2021, 10:51 PM -
#1
RPCS3 is running well performance wise, but I get consistent freezing in LittleBigPlanet when using Vulkan. My Linux Mint 20 system packages are up to date using the latest available kernel and AMD Mesa driver. The AppImage file for RPCS3 is also up to date as of today. I don't have this issue with OpenGL, but OpenGL isn't playable due to the frame rate dropping down to something like 15FPS when certain halo/glow effects are on screen. I don't have this issue running in Windows 10 on a different machine using the Nvidia driver. I also changed the Mesa shader compiler from ACO to LLVM whcih made no difference. The value and offset in the error message are the same every time.

To trigger the freeze and segfault, pressing start to bring down the menu is 100% reliable. I've attached system information from Steam, the main log, the TTY log, and terminal output.
This post was last modified: 03-23-2021, 12:21 PM by Titan91.


Attached Files
.7z   RPCS3 logs.7z (Size: 9.12 KB / Downloads: 0)
Ani
Administrator
*******


11
3,608 posts 96 threads Joined: Aug 2017
03-23-2021, 02:02 AM -
#2
Missing log file from .cache/rpcs3, what you uploaded doesn't contain the log file
    Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    1x8G DDR3 1600MHz, Windows 7
Titan91
Banned


3 posts 1 threads Joined: Mar 2021
03-23-2021, 11:41 AM -
#3
That's odd, I attached several logs in a .7z file but it's not showing up in my post. I've attached it again to this post and my original post.

It happens in some other games too. Here's a log from Tony Hawk's Project 8 (BLUS30011).
This post was last modified: 03-24-2021, 12:26 AM by Titan91.


Attached Files
.7z   RPCS3 logs.7z (Size: 9.12 KB / Downloads: 4)
.7z   THP8.7z (Size: 998 bytes / Downloads: 1)
Ani
Administrator
*******


11
3,608 posts 96 threads Joined: Aug 2017
03-25-2021, 01:51 AM -
#4
You reuploaded the same .7z that has no log files, only random txt files
The second file you uploaded is from an empty log, you need to boot the game then close the emulator
This post was last modified: 03-25-2021, 01:51 AM by Ani.
    Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    1x8G DDR3 1600MHz, Windows 7
Titan91
Banned


3 posts 1 threads Joined: Mar 2021
03-27-2021, 02:33 PM -
#5
I provided what is needed and then some per the forum rules. Elitist attitudes like yours don't help to grow the community. Screw it. Just delete my account since I won't be back.
This post was last modified: 03-27-2021, 02:39 PM by Titan91.
Ani
Administrator
*******


11
3,608 posts 96 threads Joined: Aug 2017
03-27-2021, 06:47 PM -
#6
> Pack up your log files. Copy pasta from the emulator's log window onto a new text file doesn't count, as that's merely a resume from what's happening. Use a compressing tool such as 7-Zip to compress the RPCS3.log and TTY.log files to a .7z file after closing the emulator.

If you're so knowledgeable to know what's required from a log file to be ignoring the support guidelines and submitting what you feel is right why aren't you reading it yourself and fixing the issues you're having instead of posting cringe?

You're not entitled to anyone's good will to help you for free in the first place. You either submit a proper support request and wait for help, or you don't and don't get any help.
    Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    1x8G DDR3 1600MHz, Windows 7


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)