vip123nvoglv64.dll fatal error
Started by vip123




11 posts in this topic
vip123
Member


0
3 posts 2 threads Joined: Feb 2021
Question  02-26-2021, 05:04 PM -
#1
[Image: 1211.png]
Last Reinstall(DDU) driver nvidia(461.72) and rpcs3, I found a fix for the problem only for old drivers(registry fix)

This error crashes when starting the game (Persona 5) through vulkan(opengl works normal)
Ani
Administrator
*******


11
3,533 posts 94 threads Joined: Aug 2017
02-27-2021, 02:34 PM -
#2
Run https://github.com/13xforever/vkdiag and post the output
JunoLK
Member


0
2 posts 0 threads Joined: Feb 2021
02-27-2021, 11:06 PM -
#3
Having this exact problem with Persona 5 on Vulkan. This started happening today, as the last time I played on the 23rd the game ran perfectly. I tried downgrading momentarily to the version from the 23rd to no avail. Drivers are up to date (just DDU'd), RPCS3 is up to date, and the issue only occurs on Vulkan (using OpenGL launches without issue). RPCS3.log and the vkdiag output are included inside of the attached file.[attachment=21399]
vip123
Member


0
3 posts 2 threads Joined: Feb 2021
Lightbulb  02-28-2021, 09:32 AM -
#4
Maybe someone will help in the future, found a solution to my problem in the discord (rpcs3)
[Image: help-Discord-27-02-2021-16-03-31-2.png]
uninstall fps monitor or other similar programs
Ani
Administrator
*******


11
3,533 posts 94 threads Joined: Aug 2017
02-28-2021, 04:48 PM -
#5
That issue is detected and solved by vkdiag, which I mentioned above
Ani
Administrator
*******


11
3,533 posts 94 threads Joined: Aug 2017
02-28-2021, 05:17 PM -
#6
(02-27-2021, 11:06 PM)JunoLK Wrote: Having this exact problem with Persona 5 on Vulkan. This started happening today, as the last time I played on the 23rd the game ran perfectly. I tried downgrading momentarily to the version from the 23rd to no avail. Drivers are up to date (just DDU'd), RPCS3 is up to date, and the issue only occurs on Vulkan (using OpenGL launches without issue). RPCS3.log and the vkdiag output are included inside of the attached file.

Use A to disable and remove broken Vulkan layers and problem solved
You may want to uninstall the programs that introduced these broken layers too, such as "FpsMonitor", "Precision X1", "Overwolf Overlay", "EOSOverlay"
JunoLK
Member


0
2 posts 0 threads Joined: Feb 2021
02-28-2021, 09:52 PM -
#7
(02-28-2021, 05:17 PM)Ani Wrote:
(02-27-2021, 11:06 PM)JunoLK Wrote: Having this exact problem with Persona 5 on Vulkan. This started happening today, as the last time I played on the 23rd the game ran perfectly. I tried downgrading momentarily to the version from the 23rd to no avail. Drivers are up to date (just DDU'd), RPCS3 is up to date, and the issue only occurs on Vulkan (using OpenGL launches without issue). RPCS3.log and the vkdiag output are included inside of the attached file.

Use A to disable and remove broken Vulkan layers and problem solved
You may want to uninstall the programs that introduced these broken layers too, such as "FpsMonitor", "Precision X1", "Overwolf Overlay", "EOSOverlay"

Using VKDiag to remove the Vulkan layers worked perfectly for me, thanks a ton.
AKDragonPC
Member


0
4 posts 0 threads Joined: Jan 2018
03-09-2021, 07:36 PM -
#8
(02-27-2021, 02:34 PM)Ani Wrote: Run https://github.com/13xforever/vkdiag and post the output

I have the same issue, I don't have any fps mon software and have closed precision x1, disabled nvidia overlay. 
How do I run the vkdiag? I tried double-clicking the diagnose-vulkan.ps1 powershell flashes up and closes, sorry for my ignorance on this.
yurinator557
RPCS3 Tester


0
34 posts 9 threads Joined: Jul 2019
03-09-2021, 08:20 PM -
#9
(03-09-2021, 07:36 PM)AKDragonPC Wrote:
(02-27-2021, 02:34 PM)Ani Wrote: Run https://github.com/13xforever/vkdiag and post the output

I have the same issue, I don't have any fps mon software and have closed precision x1, disabled nvidia overlay. 
How do I run the vkdiag? I tried double-clicking the diagnose-vulkan.ps1 powershell flashes up and closes, sorry for my ignorance on this.

You need to download the precompiled VkDiag.exe file, not the source code.
AKDragonPC
Member


0
4 posts 0 threads Joined: Jan 2018
03-09-2021, 09:15 PM -
#10
(03-09-2021, 08:20 PM)yurinator557 Wrote:
(03-09-2021, 07:36 PM)AKDragonPC Wrote:
(02-27-2021, 02:34 PM)Ani Wrote: Run https://github.com/13xforever/vkdiag and post the output

I have the same issue, I don't have any fps mon software and have closed precision x1, disabled nvidia overlay. 
How do I run the vkdiag? I tried double-clicking the diagnose-vulkan.ps1 powershell flashes up and closes, sorry for my ignorance on this.

You need to download the precompiled VkDiag.exe file, not the source code.

ah, of course. Ok, where from?


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)