Ondra5382CZVM: Access violation reading location 0x0 (unmapped memory)
Started by Ondra5382CZ




11 posts in this topic
Ondra5382CZ
Member


0
2 posts 1 threads Joined: Jun 2020
06-14-2020, 04:30 PM -
#1
Hello
I added disc game The Last of Us [BCES01584] to the RPCS3. 
But after a few minutes it shows me this:
VM: Access violation reading location 0x0 (unmapped memory)

I already tried to delete all caches and update the game.

Logs are here:
https://mega.nz/file/zKgEzAJR#hkIFrUZqsl...7XHaOFIFwg

My PC:

Intel Core i7- 4702MQ
NVidia GeForce GT 755M SLI
16 GB RAM

Thank you.
Ani
Administrator
*******


10
3,427 posts 94 threads Joined: Aug 2017
06-15-2020, 07:45 PM -
#2
Your CPU is not anywhere near enough for The Last of Us
Ondra5382CZ
Member


0
2 posts 1 threads Joined: Jun 2020
06-15-2020, 08:08 PM -
#3
(06-15-2020, 07:45 PM)Ani Wrote: Your CPU is not anywhere near enough for The Last of Us
I will try it on my second more powerful desktop PC.
It could work there...
pepesi95
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Jun 2020
06-17-2020, 09:50 PM -
#4
change resolution to 1200x720 and set resolutiuon scale to 150%, worked for me
Ani
Administrator
*******


10
3,427 posts 94 threads Joined: Aug 2017
06-19-2020, 09:16 PM -
#5
1200x720 is not supported, but that's not relevant, that CPU is way too weak to run the game no matter what resolution you use
OldMoldSnorter
Member


0
22 posts 8 threads Joined: Sep 2017
06-19-2020, 09:40 PM -
#6
I also got this error when I tried using a save file for R&C tools of destruction from gamefaqs

edited to be somewhat related now. if still not, then go ahead and delete this post please
This post was last modified: 06-19-2020, 10:09 PM by OldMoldSnorter.
Ani
Administrator
*******


10
3,427 posts 94 threads Joined: Aug 2017
06-19-2020, 10:02 PM -
#7
Completely unrelated to this thread
poxlocked
Member


0
3 posts 0 threads Joined: Jun 2020
06-24-2020, 09:07 PM -
#8
Good evening,

I'm having the same trouble as you with the same version of the last of us here are my logs.

This error has nothing to do with your cpu or gpu, I rather have the impression that it's a thorn that the dev has been dragging for quite some time already.

Whether we are in 720 or 4k (upscaling), the error is happening again.

Second, there's always a freeze in the elevator once joel falls in the water and it's up to us.

My emulator is running on the latest version + the patch manager.


Thanks for your feedback.
DildoTramp
Member


0
2 posts 0 threads Joined: Aug 2020
08-14-2020, 05:25 PM -
#9
(06-15-2020, 07:45 PM)Ani Wrote: Your CPU is not anywhere near enough for The Last of Us

I have a i7-7700k And got the exact same error. I did what someone else in this thread mentioned and set my resolution to 720p and upscaled it to 1080p. I finally managed to boot up the game. So it's probably not a CPU issue. I'm stuck on compiling shaders now though Sad
Ani
Administrator
*******


10
3,427 posts 94 threads Joined: Aug 2017
08-15-2020, 05:37 PM -
#10
You may be able to get in-game on that bad mobile CPU, that's not the point, the point is the game will run way too bad so it's not worth wasting more time on it

With 7700K you should be able to get somewhat decent performance with all the patches enabled


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)