Wii_UHow do i know if tsx is enabled?
Started by Wii_U




5 posts in this topic
Wii_U
Member


0
7 posts 4 threads Joined: Jan 2018
02-01-2018, 08:22 AM -
#1
Hi forum.
A while ago i asked for help about Persona 5 and someone @"Ani"  told me  that if tsx is enabled you get a bit of performane boost. How do i enable tsx on i7 6700hq
Ani
Administrator
*******


11
3,722 posts 96 threads Joined: Aug 2017
02-01-2018, 08:26 AM -
#2
You don't. Your CPU either has it or not.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7
Wii_U
Member


0
7 posts 4 threads Joined: Jan 2018
02-01-2018, 09:47 PM -
#3
(02-01-2018, 08:26 AM)Ani Wrote: You don't. Your CPU either has it or not.

The i7 6700hq has it right?
Ani
Administrator
*******


11
3,722 posts 96 threads Joined: Aug 2017
02-02-2018, 08:33 PM -
#4
Some have, some not. Check on a per CPU basis. If on CPU-Z it's not listed as an Instruction Set, then yours hasn't.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7
Wii_U
Member


0
7 posts 4 threads Joined: Jan 2018
02-04-2018, 10:51 PM -
#5
(02-02-2018, 08:33 PM)Ani Wrote: Some have, some not. Check on a per CPU basis. If on CPU-Z it's not listed as an Instruction Set, then yours hasn't.

I did check and it says it has tsx.
Ani
Administrator
*******


11
3,722 posts 96 threads Joined: Aug 2017
02-04-2018, 11:20 PM -
#6
Then it's used by RPCS3.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)