oktay50000The Last of Us [BCUS98174]
Started by oktay50000




75 posts in this topic
Gunzerker111
Member


0
4 posts 0 threads Joined: Mar 2018
07-14-2020, 04:48 PM -
#61
(07-13-2020, 01:39 PM)peterson Wrote: hey im kinda new to the emulator
I've attached my problem with this post and can someone quickly look into it and tell what went wrong?
I followed bsod gaming's latest TLoU guide and still cant get it to work.
game version is BCUS98174 (1.11)
Well first, whats your specs, because i got an AMD 2700x and a GTX 1660, and I have not encountered that screen. Could posibbly be something wrong with the game files, the emulators files or your hardware isnt powerful enough.
DthVader
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Aug 2020
08-31-2020, 10:58 AM -
#62
Hello guys.
I've been trying to get it to work as suggested by TheRoam with quick.silver1's adjustments and patch(except I use Read Depth Buffers, cause if I don't there will be missing light effect in left corner of screen), but it doesn't get me more than 15 FPS while actually playing and not watching cutscenes or loading. And I use 720p resolution instead of 720x480, because I can't seem to get Resolution Scale to work, when I use it it just makes my screen green and doesn't scale my window.
Plus I don't know maybe it's my GPU but I have flares/artifacts(or whatever they're called) on screen in menu and in game.

Here's my hardware: i7-4790 @ 3.60 GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon RX 5700 XT.

zFBcSgP
icemann
Member


0
42 posts 0 threads Joined: Sep 2017
09-10-2020, 05:59 AM -
#63
I'd suggest waiting until the game works better and faster in the emulator. Plenty of other games to fill in your time, between now and then.
hrkljus1
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Sep 2020
09-18-2020, 10:51 PM -
#64
Hi,

I've successfully played through The Last of Us using an R5 1600 and an RX 560 mostly following advice from this video: https://www.youtube.com/watch?v=6bQVWhOvqOg.
I was usually running between 12 and 25 FPS (most of the time around ~17 FPS), but this was enough for the game to be reasonably playable.
Occasionally I've had to change the settings to avoid crashes, all of which was already documented in the aforementioned video or in other resources.
Even with such a weak graphics card, my CPU was the bottleneck, so for a good experience (>30FPS) you probably need a modern 8-core CPU paired with pretty much any graphics card.

I've encountered a new trap error that from what I can see isn't covered by the existing patch, so I would like to report it (let me know if there is a better place to post this):

- [ be32, 0x7bb5c4, 0x60000000 ]

I.e. I've put this in my patch file below other trap error fixes, just like it's explained in the video.
This is for version 1.11, i.e. it goes into the section below "tlou111_trap: &tlou111_trap".

This covers a crash/trap error that happens here (similar, but not the same crash as displayed in the video, it happens a bit earlier): https://youtu.be/6bQVWhOvqOg?t=585
jerdabile87
Member


0
26 posts 3 threads Joined: Apr 2020
09-23-2020, 11:04 PM -
#65
i've finished the game 4 times since the devs added the emulated TSX....the game is more stable and playable than ever
quick.sliver1
Member


0
83 posts 0 threads Joined: Mar 2020
10-14-2020, 05:21 PM -
#66
Almost Playable
Flawless gameplay with no more critical addressed crashes and no more struggling through config.  Gameplay FPS is Variable(A new set of PPU modules are successfully built when booting game).  Graphic/Cutscenes are well-rendered (Except for Projectile/Listen Mode only).  Sound/Effects are clearly working.  
 - No more trap errors @ Hotel Lobby (Elevator) & Underground Tunnel (Bus) that addressed in #38,#50   
 - Flawless gameplay @ Financial District/University/Cabin Resort Chapters that addressed in #50,#57 
 
# Gameplay Variable FPS = (18~29~44~60) – Unlocked FPS
# Cutscenes stable (59~60)
# RPCS3 v0.0.12-11014-40558e7a Alpha
# Non-Default setting [Res. Scale= 300% Fullscreen 4K]
# RPCS3 Patch Manager used (thanks to KD11 latest RSX & the contributors illusion001 & Zeroes latest patches)
# Intel i9-9900K @ 3.60GHz | 32GB RAM | 2070S 8GB Nvidia | NVMe storage (3500MB/2500MB Read/Write).

@ Visible Environment & Better FPS Performance
Enable Read Color Buffers (Advanced) 
Set Driver Wake-Up Delay = 350us (Advanced) 


Attached Files Thumbnail(s)
                       

.7z   RPCS3_5xResolved.7z (Size: 5.34 MB / Downloads: 60)
nandru
Member


0
11 posts 0 threads Joined: Dec 2019
10-15-2020, 03:18 PM -
#67
I can't get the darn thing to boot at 1080p, all I got is

Code:
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149d6d4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149c6c4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x20f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149b6b4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149e6e4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149f6f4)
F {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00a55684]} VM: Access violation reading location 0x0 (unmapped memory) [type=u0]

The game "boots" but there's no display, nor sound.



Works like crap on 720p, though. Here's hoping for more optimizations..


Ryzen 5 2600, GTX 1660 Super.


PD: One thing, by applying patches I got the game to consistently run at 10/15 fps, but the flashlight is broken, any clue on that?
ro55
Member


0
2 posts 0 threads Joined: Mar 2019
11-09-2020, 12:43 PM -
#68
(10-15-2020, 03:18 PM)nandru Wrote: I can't get the darn thing to boot at 1080p, all I got is

Code:
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149d6d4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149c6c4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x20f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149b6b4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149e6e4)
E {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00940da0]} sys_mmapper: sys_mmapper_allocate_address(size=0x10000000, flags=0x40f, alignment=0x10000000, alloc_addr=*0x149f6f4)
F {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x00a55684]} VM: Access violation reading location 0x0 (unmapped memory) [type=u0]

The game "boots" but there's no display, nor sound.



Works like crap on 720p, though. Here's hoping for more optimizations..


Ryzen 5 2600, GTX 1660 Super.


PD: One thing, by applying patches I got the game to consistently run at 10/15 fps, but the flashlight is broken, any clue on that?

you have to start the game in 720p, and use the scaling at 150% to get 1080p 

as for your other problems, I suggest you double-check your settings with a known working one E.g youtube video, as many many people can get to the elevator scene and others further, with a few even completing the whole game on the emulator.
lainiwaku
Member


0
34 posts 1 threads Joined: Jan 2020
11-10-2020, 06:22 AM -
#69
i think there are some regression, the game only started 1/4 time yesterday, and today i tried to restart the game at least 6 time it still freeze....
if someone else could test ~
(it started perfectly some weeks ago)
it freeze without errors on the log also
This post was last modified: 11-10-2020, 06:23 AM by lainiwaku.
nandru
Member


0
11 posts 0 threads Joined: Dec 2019
11-10-2020, 03:30 PM -
#70
(11-09-2020, 12:43 PM)ro55 Wrote: you have to start the game in 720p, and use the scaling at 150% to get 1080p 


Oooh, first boot at 720p AND THEN scale up to 150%, got it!


[quote pid="313337" dateline="1604925818"]
as for your other problems, I suggest you double-check your settings with a known working one E.g youtube video, as many many people can get to the elevator scene and others further, with a few even completing the whole game on the emulator.
[/quote]


I have to search again, but most if not all know working configs are for (very) old revisions or higher end processors/graphic cards.

I get my 2600 isn't good for emulation, here's hoping I can afford a 5000 ryzen or at least a 3600x


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)