God of War Collection [BCES00791]
Started by morcy




51 posts in this topic
RichterB
Member


0
4 posts 2 threads Joined: Apr 2019
04-15-2019, 09:42 AM -
#51
Emulator version: RPCS3 v0.0.6-7981-f9957711 Alpha
Log: https://www.pastiebin.com/5cb45152a2d48

Hello, I have this odd problem with GoW Collection, in the intro screen and in the game selection screen.
As you can see, there is this huge horizontal black bar at the bottom of the screen. This happens only during the "Santa Monica" logo intro movie, and in the game selection screen.
After you select a game, the black bar disappears, so it's not a huge problem, but still a little bit annoying. The problem persists even if I set the game in english.

Besides this, the game stutters a little bit. It looks less fluid than videos I found on Youtube about GoW played on RPCS3. I would like to know if there are suggested configs and/or suggested emulator version to run this.
   

EDIT: Ok, it seems to be an emulator problem. After I tried some different emu version of April, with same results, I downloaded a very old version, RPCS3 v0.0.5-7221-386e301ea Alpha, and not only the problem is NOT present, but the game runs better.

And, another thing: Sometimes, regardless of the version I use, the game crashes if I start it in Fullscreen enabling the option called "Start games in Fullscreen". It's better to make it start windowed, then manually set it in fullscreen.
This post was last modified: 04-16-2019, 04:34 PM by RichterB.
Danixu
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Jan 2020
01-18-2020, 06:51 PM -
#52
(04-15-2019, 09:42 AM)RichterB Wrote: Emulator version: RPCS3 v0.0.6-7981-f9957711 Alpha
Log: https://www.pastiebin.com/5cb45152a2d48

Hello, I have this odd problem with GoW Collection, in the intro screen and in the game selection screen.
As you can see, there is this huge horizontal black bar at the bottom of the screen. This happens only during the "Santa Monica" logo intro movie, and in the game selection screen.
After you select a game, the black bar disappears, so it's not a huge problem, but still a little bit annoying. The problem persists even if I set the game in english.

Besides this, the game stutters a little bit. It looks less fluid than videos I found on Youtube about GoW played on RPCS3. I would like to know if there are suggested configs and/or suggested emulator version to run this.


EDIT: Ok, it seems to be an emulator problem. After I tried some different emu version of April, with same results, I downloaded a very old version, RPCS3 v0.0.5-7221-386e301ea Alpha, and not only the problem is NOT present, but the game runs better.

And, another thing: Sometimes, regardless of the version I use, the game crashes if I start it in Fullscreen enabling the option called "Start games in Fullscreen". It's better to make it start windowed, then manually set it in fullscreen.

Same issue here in version 0.0.8. The menu and videos are unintelligible, sometimes it works faster (this can be fixed enabling the FrameRate Limit), and the aspect ratio is wrong (I've noticed this also in other games).

Main menu videos (this is not really important):
[Image: 2020-01-18-5.png]


Menu screenshot (Is hard to select a game):
[Image: 2020-01-18-6.png]


InGame screenshot (the aspect ratio is wrong):
[Image: 2020-01-18-9.png]


My log:
https://pastebin.com/ngWHRQFW


Also is not working for me with the recomended settings and I'm getting a black screen until I've changed the GPU settings to Vulkan. Here is where I can see those errors.

Best regards


Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)