Hello There, Guest! Register

Tales of Graces F [BLUS30903]
#31
(07-30-2017, 12:54 AM)XtraT Wrote: So I've beaten the main game, here are some screenshots from the finish line. I used the build 5479 because the most recent builds make the game freeze after a short amount of time. Used both Recompilers, Vulkan and limited the FPS to 30 for best results, rest of the options on default.

The game as a few glitches, mainly blurred skits (audio and video go out of sync), menu background doesn't seem to crop properly, there are black bars showing around character (mostly noticeable in cutscenes) and the game might freeze if you alt-tab for too long.

Outside battles, most of the game runs at a very good speed. In-game cutscenes' audio can be a bit grainy but nothing major. The game drop a few frames during loading times but you only notice it because of the audio lagging.

In battles, the speed is good. The main issue is that the speed is not stable and the emulator doesn't actually show the real FPS (it stays at 30 FPS pretty much all the time except for loading screens). Sometimes the combats will go a bit faster or a bit slower than normal, but only the video lags, not the sound so at least your ears don't bleed.

Overall it's a decent enough experience compared to playing on console.

ah this is an interesting and complete report! i may be using NPUB31133 version but i'm experiencing the same things on just the prologue... including the blurred skits and battles. what i haven't tried was limiting fps though. but to also be on the safe side, would it be okay for you to upload a pic of your settings? i'm very very sure that i am just a step away from solving my freezing problem. xd.

lastly... that pic of asbel, did you have an alternate costume of him or was that dlc? you also willing to share your save file?
Reply
#32
That Asbel costume is from the magic carta mini-game, not sure if DLC works.

Here are my settings and here is my save file.
Reply
#33
With build 5479 don't have Strict rendering mode option, but when it is set in options to true it works. For me main problem here is that fps in battles have to be set to 60 and for rest gameplay to 30. Auto set 60FPS every time.
Reply
#34
30 FPS limit works fine for battles for me.
Reply
#35
(07-30-2017, 11:49 AM)XtraT Wrote: That Asbel costume is from the magic carta mini-game, not sure if DLC works.

Here are my settings and here is my save file.

thanks. i'll see what i can do with this. clearly your graphics card is better than mine, but hopefully it won't be an issue. we're also using different version games... which is annoying as i had this same version the BLU one but deleted it months back.

just to be super clear, this is the 5479 build, right?
https://ci.appveyor.com/project/rpcs3/rp.../artifacts

btw is the save file also a clear save? if not then its okay. thanks again.
Reply
#36
Yep.

/5chars
Reply
#37
(07-30-2017, 01:31 PM)XtraT Wrote: Yep.

/5chars

.../5chars...? 5 characters what?

thanks for all the advice. hopefully i wouldn't have to go so far as to ask for the library package that you used in rpcs3 xd. i'll message you back if i have something.
Reply
#38
(07-30-2017, 01:31 PM)XtraT Wrote: Yep.

/5chars

Hi. To bump up my earlier post. I finally have the game working now. Thanks a bunch for all the advice. Although I did try an even earlier RPCS3. Even earlier than the version you suggested but had the Strict Rendering mode. I was surprised the RPCS3 team had it then removed it and then put it back...

Anyway this was the version I used.
rpcs3-v0.0.3-2017-07-22-1eb7a194_win64

Vulkan, Recompiler X2, Strict Rendering, GPU Texture,

Aspect Ratio and Frame limit on Auto

Thanks also for the save game you gave. I found it really useful!
Reply
#39
jazjaz36, frame limit auto works for you on this version? I got double speed everywhere but battles.
Reply
#40
(08-01-2017, 08:43 PM)bjakja Wrote: jazjaz36, frame limit auto works for you on this version? I got double speed everywhere but battles.

I have been playing more than an hour and i have no complaints so far. maybe your graphics card plays a part too? I use intel you see.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)