AAKH1361DAYTONA USA [NPUB30493]
Started by AAKH1361




25 posts in this topic
digo
Member


0
6 posts 0 threads Joined: Sep 2020
07-21-2021, 11:20 PM -
#21
I did build myself a new PC. It's a Ryzen 7 5800x. After assembled, I proceed to test this game on the latest build (as of today). The game was all full of graphical glitches. After seeing that, I went ahead and tested with the same nvidia drivers I used on the past two tests that I did on this thread. Same results, everything is messed up. Not happy with that, I even went a step further and tested with clean installs of the same RPCS3 builds that I previously reported as working perfectly with this game (remember the video I posted on the first page?). And even so the game is full of graphical glitches no matter what.

My guess is that is somenthing related to the CPU instruction set. On my Sandy/Ivy Bridge it ran perfectly. On my new Ryzen 5000, it doesn't. Consider this a bug report maybe. I don't know how to properly report this, and I already proved that the game works on my old PC with a video as a proof. So it's up to the devs to fix it I think.
digitaldude
RPCS3 Tester


1
2,801 posts 551 threads Joined: Aug 2017
07-24-2021, 08:18 AM -
#22
(07-21-2021, 11:20 PM)digo Wrote: I did build myself a new PC. It's a Ryzen 7 5800x. After assembled, I proceed to test this game on the latest build (as of today). The game was all full of graphical glitches. After seeing that, I went ahead and tested with the same nvidia drivers I used on the past two tests that I did on this thread. Same results, everything is messed up. Not happy with that, I even went a step further and tested with clean installs of the same RPCS3 builds that I previously reported as working perfectly with this game (remember the video I posted on the first page?). And even so the game is full of graphical glitches no matter what.

My guess is that is somenthing related to the CPU instruction set. On my Sandy/Ivy Bridge it ran perfectly. On my new Ryzen 5000, it doesn't. Consider this a bug report maybe. I don't know how to properly report this, and I already proved that the game works on my old PC with a video as a proof. So it's up to the devs to fix it I think.

Graphics only work with ppu fast. The devs know the issue.
digo
Member


0
6 posts 0 threads Joined: Sep 2020
07-24-2021, 09:04 AM -
#23
(07-24-2021, 08:18 AM)digitaldude Wrote:
(07-21-2021, 11:20 PM)digo Wrote: I did build myself a new PC. It's a Ryzen 7 5800x. After assembled, I proceed to test this game on the latest build (as of today). The game was all full of graphical glitches. After seeing that, I went ahead and tested with the same nvidia drivers I used on the past two tests that I did on this thread. Same results, everything is messed up. Not happy with that, I even went a step further and tested with clean installs of the same RPCS3 builds that I previously reported as working perfectly with this game (remember the video I posted on the first page?). And even so the game is full of graphical glitches no matter what.

My guess is that is somenthing related to the CPU instruction set. On my Sandy/Ivy Bridge it ran perfectly. On my new Ryzen 5000, it doesn't. Consider this a bug report maybe. I don't know how to properly report this, and I already proved that the game works on my old PC with a video as a proof. So it's up to the devs to fix it I think.

Graphics only work with ppu fast. The devs know the issue.

The weird thing about this is that on my old Ivy Bridge CPU, it works perfectly with both LLVM Recompilers, as I already stated in my previous posts, I even posted a video showing that it works. No need for PPU Fast. It's only on my new Ryzen CPU that it makes necessary.
Mock
Member


0
9 posts 0 threads Joined: Jan 2021
07-27-2021, 11:18 PM -
#24
Could this issue be related to RPCS3 making use of AVX Instructions on Core I9, and then make the issue with LLVM. i have a Core I9 7900X CPU

(07-24-2021, 09:04 AM)digo Wrote:
(07-24-2021, 08:18 AM)digitaldude Wrote:
(07-21-2021, 11:20 PM)digo Wrote: I did build myself a new PC. It's a Ryzen 7 5800x. After assembled, I proceed to test this game on the latest build (as of today). The game was all full of graphical glitches. After seeing that, I went ahead and tested with the same nvidia drivers I used on the past two tests that I did on this thread. Same results, everything is messed up. Not happy with that, I even went a step further and tested with clean installs of the same RPCS3 builds that I previously reported as working perfectly with this game (remember the video I posted on the first page?). And even so the game is full of graphical glitches no matter what.

My guess is that is somenthing related to the CPU instruction set. On my Sandy/Ivy Bridge it ran perfectly. On my new Ryzen 5000, it doesn't. Consider this a bug report maybe. I don't know how to properly report this, and I already proved that the game works on my old PC with a video as a proof. So it's up to the devs to fix it I think.

Graphics only work with ppu fast. The devs know the issue.

The weird thing about this is that on my old Ivy Bridge CPU, it works perfectly with both LLVM Recompilers, as I already stated in my previous posts, I even posted a video showing that it works. No need for PPU Fast. It's only on my new Ryzen CPU that it makes necessary.

How does it load at you RPCS where it don't have glitches with LLVM, when i load it on my Core I9 it shows this, if the CPU don't have AVX it might be that it compiles different

S PPU: LLVM: Loaded module v4-kusa-aajJJdSW0Cc7gmfUEiA7xu-00000G-skylake-avx512.obj
This post was last modified: 07-27-2021, 11:22 PM by Mock.
digo
Member


0
6 posts 0 threads Joined: Sep 2020
07-29-2021, 01:22 AM -
#25
As I've already said before, the issue might be related to the CPU instruction set, hence why it works on some CPU's but not on others.
Which instruction set? That's up for the devs to look it up 'cos I have no idea. I only provided proof that it works on Sandy/Ivy Bridge CPUs though.
I would record a video for my new Ryzen, but I see no point in doing so.
Mock
Member


0
9 posts 0 threads Joined: Jan 2021
07-31-2021, 09:54 PM -
#26
(07-29-2021, 01:22 AM)digo Wrote: As I've already said before, the issue might be related to the CPU instruction set, hence why it works on some CPU's but not on others.
Which instruction set? That's up for the devs to look it up 'cos I have no idea. I only provided proof that it works on Sandy/Ivy Bridge CPUs though.
I would record a video for my new Ryzen, but I see no point in doing so.

Could see from here, different instructions are being used, depending on the type of CPU, so it looks like fixes might not apply on all CPUs and is why we see some get it working and others don't

https://github.com/RPCS3/rpcs3/blob/4e12...slator.cpp

I did try in the custom config different CPU types, and had it load Generic and just skylake without AVX. but it didn't make any difference.

I also tried all possible settings in the yml file to see if i could bruteforce another result. but no matter what i end up with the texture corruptions
This post was last modified: 07-31-2021, 11:03 PM by Mock. Edit Reason: add more details


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)