Disgaea 4 [BLUS30727]
Started by NiceRice




44 posts in this topic
luvas
Guest


 
05-12-2017, 03:43 PM -
#31
I just used it and there is no real improvements.
~18 fps in town, between 18 to 30 fps in battles.
ssshadow
Administrator
*******


4
2,494 posts 63 threads Joined: Aug 2017
05-12-2017, 03:45 PM -
#32
Well it was worth a shot. I think Ryzen is so fast that the speedhack doesn't matter, your CPU keeps up anyway. You should still notice lower CPU usage however.
luvas
Guest


 
05-12-2017, 03:50 PM -
#33
CPU usage is like 20%
jonlehawk
Guest


 
05-29-2017, 01:23 AM -
#34
Game working perfectly. Hitting 60 FPS straight in all areas and only using 20% CPU after speed patch.
Grandork
Guest


 
06-02-2017, 04:31 AM -
#35
(05-29-2017, 01:23 AM)jonlehawk Wrote: Game working perfectly. Hitting 60 FPS straight in all areas and only using 20% CPU after speed patch.

Specs, SS, etc.
Alverik
Guest


 
06-12-2017, 01:04 PM -
#36
Hi, I've been trying this version of Disgaea and occasionally get some errors.

Game works flawlesly 70% of the time. Issues only happen when using Recompiler(ASMJIT) as SPU decoder. Also, I mostly tested using the Recompiler (LLVM) as PPU Decoder (and Vulkan, plus the speed patch to use it). I Played around with the SPU threading options (Bind SPU threads... lower priority...) which seem to increase fps a tiny bit.

----error with threaded spu option:

E {PPU[0x100002d] Thread (NisSaveData_ListLoad_Thread) [0x001a618c]} cellSaveData: Savedata BLUS30727_00 considered broken
U {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x0019bb94]} sceNp TODO:
sceNpManagerGetChatRestrictionFlag(isRestricted=*0xd00307b0)
U {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02ddc154]} sys_spu TODO: Unimplemented SPU Thread options (0x2)
U {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02ddc154]} sys_prx TODO:
_sys_prx_get_module_id_by_name(name=“cellLibprof”, flags=0, pOpt=*0x0)
E {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02ddc154]} : 'sys_prx_get_module_id_by_name' failed with 0x8001112e : CELL_PRX_ERROR_UNKNOWN_MODULE
E {rsx::thread} RSX: Invalid RSX method 0x3ffc (arg=0x9c6c)
(in file C:\rpcs3\rpcs3\Emu\RSX\rsx_methods.cpp:44)
F {rsx::thread} : class std::runtime_error thrown: Invalid location (offset=0x0, location=0xffffffff)
(in file C:\rpcs3\rpcs3\Emu\RSX\RSXThread.cpp:83)

----error without threaded spu option:

U {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02b4a01c]} sys_spu TODO: Unimplemented SPU Thread options (0x2)
U {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02b4a01c]} sys_prx TODO:

_sys_prx_get_module_id_by_name(name=“cellLibprof”, flags=0, pOpt=*0x0)
E {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02b4a01c]} : 'sys_prx_get_module_id_by_name' failed with 0x8001112e : CELL_PRX_ERROR_UNKNOWN_MODULE
E {PPU[0x100003c] Thread (NisSaveData_ListSave_Thread) [0x001a6798]} cellSaveData: Savedata BLUS30727_00 considered broken
U {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02dd9848]} sys_spu TODO: Unimplemented SPU Thread options (0x2)
U {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02dd9848]} sys_prx TODO:
_sys_prx_get_module_id_by_name(name=“cellLibprof”, flags=0, pOpt=*0x0)
E {PPU[0x1000015] Thread (NisAt3Line0) [0x02dd9848]} : 'sys_prx_get_module_id_by_name' failed with 0x8001112e : CELL_PRX_ERROR_UNKNOWN_MODULE

----occasional error during first loading (prinny never stops dancing):
E {PPU[0x100000c] Thread (fios mediathread 11) [0x003d2014]} : 'sys_rwlock_wlock' failed with 0x80010008 : CELL_EDEADLK
E {PPU[0x100000c] Thread (fios mediathread 11) [0x003d2014]} : 'sys_rwlock_wlock' failed with 0x80010008 : CELL_EDEADLK

All the errors seem related to sound. They all dissapear if I change to Interpreters for sound (either fast or precise), but I lose a 5-7fps if I use those (I wouldn't mind sticking to those but the sounds goes weird, like it's in slow motion, even when the gameplay fps stays 40-50fps+). Also, despite the save warning, the game seems to save and load properly.

I use a desktop PC with an Intel I3 (one of the late ones), 6gb ram, NVIDIA GTX970. RPCS3 version: 0.0.2-5275-69c46213

**Clarification: The errors happen even when using the Interpreter for spu, but it happens much less often. (the last error, which happens when first loading, does seem to vanish I think, but I'll keep testing/playing, lol)
Ani
Administrator
*******


11
3,603 posts 96 threads Joined: Aug 2017
06-24-2017, 11:56 PM -
#37
Looks like random crashes, those lines don't say anything special apart from DEADLK on rwlock
Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, Manjaro Linux
 Laptop:
Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      Manjaro Linux
Shingamer27
Guest


 
06-25-2017, 01:39 PM -
#38
The first post settings didnt work for me, more libraries were needed and the solution was actually simple.

Core:
PPU - LLVM
SPU - ASMJIT
Load Librarys - Auto(Works better then picking imo)
No other options enabled

Graphics:
Render - Vulkan
Resolution - 1080p
Graphics Device - GeForce GTX 1080
Aspect - 16:9
Frame Limit - 30(Constant. choosing 60 keeps frames from 45-60 not a good thing.)
Main Options - Use GPU texture scaling
No other options enabled

Conclusion: (No other options besides input was non-default)
Game runs at 1080p constant 30fps with no crashes for hours at a time. Only issue i have is that the background is flashy at the start menu otherwise perfect gameplay. Only drops in fps are after saving, it cuts fps in half for half a second.



My PC:
Intel Core i7-4770k @ 3.50GHz (Old i know)
Geforce GTX 1080 Founders (under performes to other newer 1080s)
32GB DDR3 2400 MHz
Samsung SSD 850 EVO
M9k
Member


0
7 posts 0 threads Joined: Sep 2017
09-08-2017, 08:50 PM -
#39
Works without problem at 45-60fps on Intel i7-6500U and Nvidia GTX950M in 1080p.
Library: ony liblv2.sprx
Audio: XAudio2 (OpenAL don't work well with me)
The render of 2d objects during movie is broken, it can't decide what is under and what is over and mix them toghether, but this feature is very rare to find in this game, you can see it in the main menu or in the opening video.
This post was last modified: 09-08-2017, 08:50 PM by M9k.
chouchers
Member


0
11 posts 0 threads Joined: Sep 2017
01-22-2018, 12:29 AM -
#40
This now runs perfect by OpenGL graphics render perfectly no glitchs.  But there slowdown in base and when use skills duo low fps but nothin unplayable 30-60fps.


Windows 10
i3-6100 3.7ghz
GTX1050 2GB
8GB DDR4 2400MHZ

RPSC3 0.1.4-6343
Core:
PPU - LLVM
SPU - ASMJIT

GPU
OpenGL
This post was last modified: 01-22-2018, 12:56 AM by chouchers.


Attached Files
.7z   RPCS3.7z (Size: 1.33 MB / Downloads: 25)


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)