Disgaea 4 [BLUS30727]
Started by NiceRice




44 posts in this topic
Toriaizu
Guest


 
02-15-2017, 01:04 PM -
#11
(02-15-2017, 11:47 AM)digitaldude Wrote: So the game crashes at the weapons shop and is not playable then, thanks for info.

It was quick test, maybe it crashes somewhere else also. I tried to capture the video, but can't configure video setting to 60FPS. So if you want, you can test game by yourself.
ssshadow
Administrator
*******


4
2,494 posts 63 threads Joined: Aug 2017
02-15-2017, 01:52 PM -
#12
Does it always crash or is it random? Anyway, Neko is working on random freezes/crashes that affect several games right now, he knows that it is a very rare problem in parallel programming called a livelock...
Toriaizu
Guest


 
02-15-2017, 02:15 PM -
#13
(02-15-2017, 01:52 PM)ssshadow Wrote: Does it always crash or is it random? Anyway, Neko is working on random freezes/crashes that affect several games right now, he knows that it is a very rare problem in parallel programming called a livelock...

I didn't tested game fully, so i can't say random or not. I can test it later today or tomorrow, if it's necessary.
Pur3Evil274s
Guest


 
02-18-2017, 02:03 PM -
#14
Disgaea 4 [BLUS30727]
RPCS3 v0.0.1-3-5605b4e Pre-Alpha
Modules I used:
Libadec.sprx;
Libatrac3multi.sprx;
Libatrac3plus.sprx;
Libatxdec.sprx;
Libdmux.sprx;
Libdmuxpamf.sprx;
Libfs.sprx;
LibL10n.sprx;
Libmp3dec.sprx;
Libpamf.sprx;
Libresc.sprx;
Librtc.sprx;
Libsre.sprx
Settings:
PPU = Recompliler (LLVM); SPU = Recompiler (ASMJIT);
Render = Vulkan; D3D12 had issues with booting with these modules? Worked with a different combination but crashed during new game intro. Frame limit = 60;
Resolution = 1920x1080; Game boots fine @ 1280x720
Audio = XAUDIO2;
Game seems playable, Log outputs some strange errors with rsx thread
E {rsx::thread} RSX: Cached object for address 0x%X was found, but it does not match stored parameters.
E {rsx::thread} RSX: 64 x 64 vs 16 x 32
No crashes yet! Shops seem to work too. Some graphical errors seem to happen quite a bit on some maps\Story.
Video is still uploading but here is the link, https://youtu.be/LuKK3ykkrIo
RPCS3 Log attached
Jhon1234
Guest


 
03-10-2017, 05:23 AM -
#15
What is the reason for fps drop from 60 to 26?

In the beginning I get 60.
After the cutscene & dialogue fps drop to 26.
Also high cpu usage, around 78%

Right now using
I7 4770
Igp 4600

Is igp the cause?
LittleGrejmer
Guest


 
03-10-2017, 05:58 AM -
#16
(03-10-2017, 05:23 AM)Jhon1234 Wrote: What is the reason for fps drop from 60 to 26?

In the beginning I get 60.
After the cutscene & dialogue fps drop to 26.
Also high cpu usage, around 78%

Right now using
I7 4770
Igp 4600

Is igp the cause?

Yes, because it isn't able to deliver required compute power
Jhon1234
Guest


 
03-10-2017, 08:50 AM -
#17
What is your fps in game-play / battles ?
&

Also your cpu usage?
Jowwy
Guest


 
04-04-2017, 04:58 PM -
#18
Crashed when going into the Item World and Fighting against the senate Over More Attack Growth
jonathantanu
Guest


 
05-08-2017, 12:17 PM -
#19
So, I tried running this game using RPCS3. It works, but everytime i input anything to the game (using joystick) and keyboard it turns blank and the fps counter stop counting. The game freeze and i cannot do anything about it. I have a GTX 1050Ti so hardware was not the problem
Ani
Administrator
*******


11
3,704 posts 96 threads Joined: Aug 2017
05-08-2017, 02:58 PM -
#20
GPU is irrelevant, what matters is CPU for performance.
Attach a full log as per how to report issues guidelines for when it freezes.
    Desktop: Ryzen 7 2700X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)