Tales of Xillia - [BLES01815]
Started by AMMAREN




142 posts in this topic
Anglor
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Feb 2020
02-05-2020, 11:56 PM -
I'm not sure how to take a screenshot of this issue but certain lighting aspects of the game are buggy for me. 

Certain attacks and the light from save points scatter in all sorts of odd directions.

Performance is fine other than that.

Specs:
CPU: Intel i7 4770K
GPU: AMD R9290
Ram: 16 GB

Update: Apperantly the lighting stuff is an issue with Vulkan. OpenGL works fine but has a poorer framerate. Currently using the RainbowCookie32 build as Vulkan doesn't have lighting problems in that one.

If someone could point me to a build that supports automatic framerate switching where Vulkan isn't bugging out it would be appreciated.
This post was last modified: 02-06-2020, 06:01 AM by Anglor.
SeNSOR AV
Member


0
7 posts 0 threads Joined: Apr 2019
02-13-2020, 03:35 PM -
Last time i played on build 0.0.6-7990
Now, I tried several assemblies, of which, starting from 0.0.6 8614, the game regularly freezes out of combat.
After trying many settings, I found that the freezes disappear if i use precise PPU interpreter + 30 fps lock + 30Hz Vblank (most of other settings can be any)
But combat very slow with any PPU interpreter.
Game freezes even if i turn off the video output or sound (when the game freezes, music and background sounds continue to play)
No problems arise when switching back to version 0.0.6-7990, but I would like to play with 60 fps in combat.

i7 7800x, RTX 2080, 16 Gb RAM
This post was last modified: 02-13-2020, 03:36 PM by SeNSOR AV.


Attached Files
.gz   RPCS3.log.gz (Size: 356.84 KB / Downloads: 2)
GoldenSifter
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Jan 2020
02-16-2020, 02:29 AM -
Hello,
Issues with Tales of Xilla,
So i was able to play the game for 10+ hours without issues but after 10 hours, the game has been crashing randomly, and no apparent pattern,
I have tried so many configurations that people have suggested and and it is getting saddening that I cannot play the game consistently.
I have attached the logs for your reference to possibility give some suggestions to what can probably fix the issue.
Looking at the logs, it seems like the PPU is causing issues but cannot confirm this.
Maybe someone more knowledgeable can provide some advice?
This post was last modified: 02-18-2020, 03:11 AM by GoldenSifter.


Attached Files
.gz   RPCS3.log.gz (Size: 2.91 MB / Downloads: 4)
ryancaesar12345
Member


0
26 posts 0 threads Joined: May 2018
03-05-2020, 07:08 AM -
DLC Issue? how to fix ? and how to import dlc ??
randomname3
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Feb 2020
03-24-2020, 01:37 AM -
I had the same glitch with the lighting when playing Xillia.

I solved the problem by installing older graphics drivers. Worked perfectly with Radeon Adrenalin 18.9.2.

Regarding framerate fix, use those settings (my emulator version is v0.0.9-9997):

GPU->Framelimit : 60
Advanced->VBlank Frequency : 30

With those settings it plays perfectly. Use the same for Xillia 2.
Mougrim
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Mar 2020
03-28-2020, 12:52 PM -
Hi, I'm trying to launch Tales of Xillia [NPUB3116] on RPCS3, and it freezes right after Bandai/Namco logo. Anyone knows what could be wrong?

My system is Ryzen 1600/GeForce 760.
HerrHulaHoop
RPCS3 Tester


1
39 posts 8 threads Joined: Aug 2017
04-01-2020, 10:13 AM -
(03-28-2020, 12:52 PM)Mougrim Wrote: Hi, I'm trying to launch Tales of Xillia [NPUB3116] on RPCS3, and it freezes right after Bandai/Namco logo. Anyone knows what could be wrong?

My system is Ryzen 1600/GeForce 760.

Have you installed DLCs? If so, remove them. The game crashes when you install more that 15 or 16 DLCs. It's a known bug.
zxak03
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Jun 2019
04-01-2020, 08:26 PM -
Tried the game on 0.0.9-9975 and 0.0.9-10084 on both Vulkan and OpenGL with no dlc install. The game will always freeze completely randomly after awhile
GrokKrog
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Apr 2020
04-12-2020, 02:52 AM -
(03-14-2018, 12:46 AM)jazjaz36 Wrote: I'm using the latest build
rpcs3-v0.0.5-6541-5f047034_win64

and I'm having problems just opening the game. The error
F {PPU[0x1000000] Thread (main_thread) [0x006e637c]} MEM: Access violation reading location 0x0

always comes out. Now I know that this game had trouble with fonts and lighting but I can't even open the game even with the build that supposedly fixed the fonts

EDIT:
Okay cross that. I just found out that I was experiencing the problem because I tried to put in a DLC. The game is working now without it and using this build, the text is okay too
https://ci.appveyor.com/project/marcussa.../artifacts

problem is the speed department. Is there some kind of speedup for this game? And also did anyone get the DLC working?
Hi so I'm new to RPCS3 and I'm trying to play Tales of Xillia. I see there's a hacked build that fixes the scrambled text issue but the link doesn't give me a download or instructions to apply it? If anyone could help it would be much appreciated, thanks
Ani
Administrator
*******


10
3,239 posts 80 threads Joined: Aug 2017
04-12-2020, 03:21 PM -
Game is working fine on master, doesn't need any non-master builds


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)