Atelier Meruru: The Apprentice of Arland [BLES01593]
Started by ssshadow




42 posts in this topic
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-09-2016, 09:05 PM -
#1
Works fine and runs fast with both recompilers and Vulkan or DX12, but OpenGL is ok too. Random hanging is fixed, and as of this PR you can save and load. Rarely some text will be missing but this will be fixed shortly.

You need to manually load libfs.sprx in addition to what is automatically loaded. In settings tick "load liblv2.sprx only" and in the long list of modules tick libfs.sprx. Leave every other module unchecked.

Settings I used:
OpenGL 1280x720
PPU Decoder: Recompiler (LLVM)
SPU Decoder: Recompiler (ASMJIT)
XAudio

Log:


Screens:

rauldj
Guest


 
09-15-2016, 12:50 PM -
#2
Gust games won't boot anymore with the newests versions:

F {rsx::thread} class std::runtime_error thrown: Unknown vertex base type 0
(in file C:\rpcs3\rpcs3\Emu\RSX\gcm_enums.cpp:16)
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-19-2016, 07:22 PM -
#3
(09-15-2016, 12:50 PM)rauldj Wrote: Gust games won't boot anymore with the newests versions:

F {rsx::thread} class std::runtime_error thrown: Unknown vertex base type 0
(in file C:\rpcs3\rpcs3\Emu\RSX\gcm_enums.cpp:16)

Fixed with Pull request #2140 - Rsx refactor (or earlier, didn't test). For some reason none of the Gust games have any music now...
rauldj
Guest


 
09-20-2016, 03:14 PM -
#4
(09-19-2016, 07:22 PM)ssshadow Wrote: Fixed with Pull request #2140 - Rsx refactor (or earlier, didn't test). For some reason none of the Gust games have any music now...


Yeah, thanks, I get them to boot now, Dragon's Crown too, but I still have music on the Gust games I managed to boot before: Ar tonelico III and Atelier Totori (this one even plays the intro video sequence now).
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-20-2016, 06:43 PM -
#5
(09-20-2016, 03:14 PM)rauldj Wrote:
(09-19-2016, 07:22 PM)ssshadow Wrote: Fixed with Pull request #2140 - Rsx refactor (or earlier, didn't test). For some reason none of the Gust games have any music now...


Yeah, thanks, I get them to boot now, Dragon's Crown too, but I still have music on the Gust games I managed to boot before: Ar tonelico III and Atelier Totori (this one even plays the intro video sequence now).

I must have used the wrong config, music is indeed working. What LLE modules did you use for the intro video though?
rauldj
Guest


 
09-20-2016, 08:15 PM -
#6
(09-20-2016, 06:43 PM)ssshadow Wrote: I must have used the wrong config, music is indeed working. What LLE modules did you use for the intro video though?

Well... I have a bunch of them enabled but I think it's related to "libdmux" and "libdmuxpamf".
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-20-2016, 09:55 PM -
#7
(09-20-2016, 08:15 PM)rauldj Wrote:
(09-20-2016, 06:43 PM)ssshadow Wrote: I must have used the wrong config, music is indeed working. What LLE modules did you use for the intro video though?

Well... I have a bunch of them enabled but I think it's related to "libdmux" and "libdmuxpamf".

Doesn't work for me, still a black screen. Just paste your entire list of LLE modules and I'll try to figure it out. (you can copy it from near the top of the config.yml file)
rauldj
Guest


 
09-21-2016, 10:33 AM -
#8
(09-20-2016, 09:55 PM)ssshadow Wrote: Doesn't work for me, still a black screen. Just paste your entire list of LLE modules and I'll try to figure it out. (you can copy it from near the top of the config.yml file)

Here they are:

- libac3dec.prx
- libac3dec2.prx
- libadec.prx
- libat3dec.prx
- libatrac3multi.elf
- libatrac3multi.prx
- libatxdec.prx
- libdmux.prx
- libdmuxpamf.prx
- libfiber.prx
- libfont.prx
- libfontFT.prx
- libfreetype.prx
- libfreetypeTT.prx
- libfs.prx
- libresc.prx
- librtc.prx
- libsail.prx
- libspurs_jq.prx
- libsre.prx
- libsync2.prx
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-21-2016, 08:25 PM -
#9
(09-21-2016, 10:33 AM)rauldj Wrote:
(09-20-2016, 09:55 PM)ssshadow Wrote: Doesn't work for me, still a black screen. Just paste your entire list of LLE modules and I'll try to figure it out. (you can copy it from near the top of the config.yml file)

Here they are:
...

Yeah that works. I'll look into it later and see why. So far I have seen the opening video in Totori, Meruru and Ayesha. Slowly FTPing Ar Tonelico 3 from my PS3 to test that as well.
rauldj
Guest


 
09-21-2016, 08:37 PM -
#10
(09-21-2016, 08:25 PM)ssshadow Wrote: Yeah that works. I'll look into it later and see why. So far I have seen the opening video in Totori, Meruru and Ayesha. Slowly FTPing Ar Tonelico 3 from my PS3 to test that as well.

The intro in the last one runs like crap on my 4.4 GHz 4670K D:.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)