Atelier Meruru: The Apprentice of Arland [BLES01593]
Started by ssshadow




42 posts in this topic
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-21-2016, 08:46 PM -
#11
(09-21-2016, 08:37 PM)rauldj Wrote:
(09-21-2016, 08:25 PM)ssshadow Wrote: Yeah that works. I'll look into it later and see why. So far I have seen the opening video in Totori, Meruru and Ayesha. Slowly FTPing Ar Tonelico 3 from my PS3 to test that as well.

The intro in the last one runs like crap on my 4.4 GHz 4670K D:.

It very much runs like crap on my i7-2670QM but I think it's because some of those LLE modules are not very fast, and some of them may be disabled. That said Atelier Ayesha was a perfect 60 fps for me.
rauldj
Guest


 
09-21-2016, 09:08 PM -
#12
(09-21-2016, 08:46 PM)ssshadow Wrote: It very much runs like crap on my i7-2670QM but I think it's because some of those LLE modules are not very fast, and some of them may be disabled. That said Atelier Ayesha was a perfect 60 fps for me.

So, enabling more and more modules is necessary to run every feature of the games but it slows down the emulation more and more, right?

Hm... I can't get Ayesha to run at all:

E {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} PPU: 'sceNpDrmIsAvailable' aborted
F {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} class std::runtime_error thrown: Unknown Win32 error: 5.
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-22-2016, 02:45 PM -
#13
(09-21-2016, 09:08 PM)rauldj Wrote:
(09-21-2016, 08:46 PM)ssshadow Wrote: It very much runs like crap on my i7-2670QM but I think it's because some of those LLE modules are not very fast, and some of them may be disabled. That said Atelier Ayesha was a perfect 60 fps for me.

So, enabling more and more modules is necessary to run every feature of the games but it slows down the emulation more and more, right?

Hm... I can't get Ayesha to run at all:

E {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} PPU: 'sceNpDrmIsAvailable' aborted
F {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} class std::runtime_error thrown: Unknown Win32 error: 5.

It probably depends on which modules you are using exactly, and probably even more on the general state of the emulator. I don't know. As for Ayesha my settings are in the thread (http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=174850) but google tells me that Win32 error 5 = "Access Denied" so maybe the problem is that rpcs3 can't read/write from/to where the game files are. Try running rpcs3 as admin or move everything to a folder on your desktop or something.
rauldj
Guest


 
09-22-2016, 07:55 PM -
#14
(09-22-2016, 02:45 PM)ssshadow Wrote: It probably depends on which modules you are using exactly, and probably even more on the general state of the emulator. I don't know. As for Ayesha my settings are in the thread (http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=174850) but google tells me that Win32 error 5 = "Access Denied" so maybe the problem is that rpcs3 can't read/write from/to where the game files are. Try running rpcs3 as admin or move everything to a folder on your desktop or something.


The emulator is not on a "protected" directory and even when running it as admin and with exactly the same settings as you, I get the same error, it's really strange.

Thank you anyway for trying to help me.
Nezarn
Guest


 
09-22-2016, 08:00 PM -
#15
post your rpcs3.log
rauldj
Guest


 
09-22-2016, 08:12 PM -
#16
(09-22-2016, 08:00 PM)Nezarn Wrote: post your rpcs3.log

If you're talking to me, here it is: https://a.pomf.cat/ictfnu.log
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-22-2016, 08:25 PM -
#17
(09-22-2016, 08:12 PM)rauldj Wrote:
(09-22-2016, 08:00 PM)Nezarn Wrote: post your rpcs3.log

If you're talking to me, here it is: https://a.pomf.cat/ictfnu.log

The game is booting, and this bit looks really suspicious:
Code:
·W {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x019f4ee4]} sys_fs: sys_fs_stat(path=“//dev_hdd0/game/NPUB31115/USRDIR//DLC/bgm/pack00.EDAT”, sb=*0xd00fef68)
·W {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} sceNp: sceNpDrmIsAvailable(k_licensee=*0x0, drm_path=“//dev_hdd0/game/NPUB31115/USRDIR//DLC/bgm/pack00.EDAT”)
·W {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} sceNp: npDrmIsAvailable(): Found DRM license file at //dev_hdd0/game/NPUB31115/USRDIR//DLC/bgm/pack00.EDAT
·W {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} sceNp: npDrmIsAvailable(): Using k_licensee 0x0
·E {PPU[0x70000000] Thread (main_thread) [0x00b60280]} PPU: 'sceNpDrmIsAvailable' aborted

You seems to have some DLC that isn't working. I would just delete the file pack00.EDAT or maybe even the entire DLC folder and see what happens.
rauldj
Guest


 
09-22-2016, 08:28 PM -
#18
(09-22-2016, 08:25 PM)ssshadow Wrote: You seems to have some DLC that isn't working. I would just delete the file pack00.EDAT or maybe even the entire DLC folder and see what happens.

Yup, exactly that, thank you very much.
ssshadow
Administrator
*******


4
2,490 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-22-2016, 08:34 PM -
#19
(09-22-2016, 08:28 PM)rauldj Wrote:
(09-22-2016, 08:25 PM)ssshadow Wrote: You seems to have some DLC that isn't working. I would just delete the file pack00.EDAT or maybe even the entire DLC folder and see what happens.

Yup, exactly that, thank you very much.

Since you have a much faster computer than me try starting a new game a few times and see if you get anything. I suspect that Ayesha just has the exact same black screen of death bug as the other Ateliers and Ar Tonelico 3, and it seems random when they hang. If it's a thread synchronization issue it might work better (or worse) for you.
rauldj
Guest


 
09-22-2016, 09:14 PM -
#20
(09-22-2016, 08:34 PM)ssshadow Wrote: Since you have a much faster computer than me try starting a new game a few times and see if you get anything. I suspect that Ayesha just has the exact same black screen of death bug as the other Ateliers and Ar Tonelico 3, and it seems random when they hang. If it's a thread synchronization issue it might work better (or worse) for you.

The furthest I can reach is this intro scene were the camera just pans until you stop the emulation, similar to what happens randomly, at least to me, with Totori.

Is it the same problem Ar tonelico has when the text boxes of dialogue just stop showing, a character loops its animation endlessly or the screen just goes black?


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)