Hello There, Guest! Register

Ar Tonelico Qoga : Knell of Ar Ciel [BLES01102]
#11

Reply
#12
Bump: It looks like cellfont can be LLE'D now, fixes missing text (obviously... xD)

[Image: Q2YHhfG.png]
[Image: nAG3EZ8.png]
[Image: kKbLjf1.png]
Reply
#13
(08-15-2016, 03:31 PM)Nezarn Wrote: Bump: It looks like cellfont can be LLE'D now, fixes missing text (obviously... xD)

Can you please share the build you're using and the list of LLE modules you load? I constantly get several (2 to 4) errors (all the same with different kernel number) when trying to LLE cellfont...

Code:
F {SPU[0x4a] Thread (CellSpursKernel4) [0x00d24]} class std::runtime_error thrown: Invalid page flags (addr=0x29300400, size=0x80, flags=0x0)
(in file C:\rpcs3\rpcs3\Emu\Memory\vm.cpp:176)

I tried to load some more modules and found that libfiber decreases the number of errors, but the game still does not even show FPS count once I LLE cellfont
Reply
#14
[Image: j28Czfb.png]
Reply
#15
(08-17-2016, 07:47 AM)Nezarn Wrote: ...

Thanks a lot, it works with these modules. I'm ashamed that I can do nothing to help due to understanding nothing about emulation, could not even choose the right modules even though I did see errors about cellfont and tried to LLE it>.<

By the way, do you expirience crashes and black screens with ATQ or is it a problem of my weak hardware? I could only go as far as the first fight several times, where expirienced black screen in the middle of the fight, usually game randomly stops or shows a black screen much earlier (but my hardware seems really weak or, at least, inappropriate for emulation, since I can get 15 FPS at most using recompilers and CPU overdrive.) If the crashes are a problem of my hardware, and good machine allows to play at least half an hour without crash (to reach the savepoint xD) then the game seems playable now...
Reply
#16
(08-17-2016, 03:46 PM)Captain_Nemo Wrote:
(08-17-2016, 07:47 AM)Nezarn Wrote: ...

Thanks a lot, it works with these modules. I'm ashamed that I can do nothing to help due to understanding nothing about emulation, could not even choose the right modules even though I did see errors about cellfont and tried to LLE it>.<

By the way, do you expirience crashes and black screens with ATQ or is it a problem of my weak hardware? I could only go as far as the first fight several times, where expirienced black screen in the middle of the fight, usually game randomly stops or shows a black screen much earlier (but my hardware seems really weak or, at least, inappropriate for emulation, since I can get 15 FPS at most using recompilers and CPU overdrive.) If the crashes are a problem of my hardware, and good machine allows to play at least half an hour without crash (to reach the savepoint xD) then the game seems playable now...

nope, its some kinda emulation issue, for the black screen in battle try this: open up the menu and drink a potion, for me that fixed it lol, for the random crashes theres no solution yet :/
Reply
#17
(08-17-2016, 04:23 PM)Nezarn Wrote: nope, its some kinda emulation issue, for the black screen in battle try this: open up the menu and drink a potion, for me that fixed it lol, for the random crashes theres no solution yet :/
Tried this trick today and yeah, it helped to fix black screen in the fight (and get eternal white screen right after the fightBig Grin)

Also, for me Vulkan works a little more stable than OpenGL but gives 10-15% less FPS: Vulkan commonly crashes with eternal black or white screen (or may be goes into loop, and I'm not sure the problem is in graphics renderer), in addition to this OpenGL also often fails with "Access violation"; Vulkan have never done so yet. Unfortunatelly I cannot try DX12 on my Win7.
Reply
#18
It probably doesn't make a difference but this game can run in 1080p, so you can always try that too.
Reply
#19
(08-26-2016, 12:38 PM)ssshadow Wrote: It probably doesn't make a difference but this game can run in 1080p, so you can always try that too.

i tried it but doesn't make any difference, random black screen (and from what i noticed it goes into a loop loading (loading symbol comes up for 2 sec, disappears -> repeat)
Reply
#20
(08-26-2016, 01:30 PM)Nezarn Wrote:
(08-26-2016, 12:38 PM)ssshadow Wrote: It probably doesn't make a difference but this game can run in 1080p, so you can always try that too.

i tried it but doesn't make any difference, random black screen (and from what i noticed it goes into a loop loading (loading symbol comes up for 2 sec, disappears -> repeat)
I can't run this game. What should I do? Is the ganme data corrupt?

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)