Hello There, Guest! Register

Disgaea 3: Absence of Justice [BLUS30181]
(05-01-2017, 04:11 PM)ssshadow Wrote:
(05-01-2017, 02:18 PM)jazjaz36 Wrote: Hi I just want to say that I tried the speed patch here.
https://www.patreon.com/posts/march-progress-8627774

I was only able to test on Vulkan but from the regular 5-8 FPS, the speed was increased to 15-18. Its very good actually. Sound would disappear but that's not a big problem I guess. Anyway I just want to say thanks for this. I'll see if this also works on other games like the Atelier ones when I get the time.

No this patch is only for Disgaea. It is an actual patch as in it modifies game memory for these in particular, it is not general.

thanks for clearing that up. It appears that its working so far.
Reply
With the Patch and the latest Recompiler, is this closer to 30 fps?
Reply
Tried running it here, ran at 7 fps. =/
Reply
Running v0.0.2-unknown alpha version on a 4690k at stock speed with a geforce 980.

I get 15-20 fps in the hub area. I ran it uncapped at first at the tutorial battles would run around 90 fps, and the cutscenes were slightly over 100 fps.

Decided to cap at 60. Everything is tied to fps so in the hub it feels laggy and uncapped battles felt too fast.

After the tutorial stages the next cutscene ran around 25 and the next battle around 30. Felt kinda slow at 30.
Reply
Don't know whats v0.0.2-unknown. Try latest build.
Are you using the patch?
Reply
I just tried out the latest version of RPCS3 using Disgaea 3 and I was blown away with how well it worked Big Grin, but I'd love to get it running better. I've seen talk about the patch.yml getting much better frame rates but not in the newer version of the emulator, does anyone know which version should I go back to to get the best performance for the Disgaea games?
Reply
The patch still works...
Reply
(07-24-2017, 04:50 PM)ssshadow Wrote: The patch still works...

Then perhaps I'm using it wrong, I put the patch.yml in the same directory as rpcs3.exe but noticed no change in performance between when it wasn't there and now that it is. Is that not the way it works?
I looked into it some more and found some other places that people suggested the patch.yml should go, .\Games\BLUS30181 and .\data\BLUS30181 but neither of those made any difference either Sad
Reply
(07-24-2017, 10:11 PM)AusSkiller Wrote:
(07-24-2017, 04:50 PM)ssshadow Wrote: The patch still works...

Then perhaps I'm using it wrong, I put the patch.yml in the same directory as rpcs3.exe but noticed no change in performance between when it wasn't there and now that it is. Is that not the way it works?
I looked into it some more and found some other places that people suggested the patch.yml should go, .\Games\BLUS30181 and .\data\BLUS30181 but neither of those made any difference either Sad

It goes next to rpcs3.exe. I need more information? What is your CPU? What are your settings? Attach the log file.

It is possible that your CPU is so fast the performance hack patch doesn't matter, the CPU keeps up anyway.
Reply
(07-27-2017, 01:47 PM)ssshadow Wrote: It goes next to rpcs3.exe. I need more information? What is your CPU? What are your settings? Attach the log file.

It is possible that your CPU is so fast the performance hack patch doesn't matter, the CPU keeps up anyway.

It's possible that my CPU is too fast to notice, I've got a 5820k (6 core 12 thread haswell i7) overclocked to 4.4ghz, I get about 24fps in the hub world which while playable feels slow since it seems Disgaea is using a fixed ~16ms time step meant for 60fps. But I'm also not seeing any evidence that the patch is getting loaded, there was no mention of it in the log at least, which I have attached, and I ran RPCS3 with the patch.yml in all 3 locations I mentioned.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)