Disgaea D2 [BCAS20301]
Started by NewSongZ




37 posts in this topic
namad
Unregistered


 
08-04-2017, 08:49 PM -
#31
(08-04-2017, 05:17 PM)Acnologia Wrote: Whenever I complete a battle or the item world and return to the castle, I find that the fps drops tremendously. (like from 8-10 fps to 1 fps). And apparently I sometimes see an error code in pink which disables audio at times or makes everything crash while in game ( I should mention here that I am using DX 12 since I don't have vulkan support and it seems better than opengl)

On a side note, does the speed patch make a difference? Maybe I have it in the wrong folder or it does not work with the US or EUR version of the game? Some one plz confirm.

speed patch helps me (a huge amount), on the us version, but I'm using vulkan, it may or may not be vulkan only. Town/castle runs at about half the fps of battles for me, but yes, I've randomly crashed enough times that I stopped playing, will try again another day.
ilcane87
Unregistered


 
08-05-2017, 11:51 AM -
#32
As has been noted, since I assume most of us aren't discussing the Asian version of the game, this is the proper thread to talk about it:

http://www.emunewz.net/forum/showthread....#pid283779

Also, it should be moved to the "Playable" subforum, or merged with this.
tet666
Unregistered


 
08-05-2017, 02:27 PM -
#33
(08-04-2017, 08:49 PM)namad Wrote:
(08-04-2017, 05:17 PM)Acnologia Wrote: Whenever I complete a battle or the item world and return to the castle, I find that the fps drops tremendously. (like from 8-10 fps to 1 fps). And apparently I sometimes see an error code in pink which disables audio at times or makes everything crash while in game ( I should mention here that I am using DX 12 since I don't have vulkan support and it seems better than opengl)

On a side note, does the speed patch make a difference? Maybe I have it in the wrong folder or it does not work with the US or EUR version of the game? Some one plz confirm.

speed patch helps me (a huge amount), on the us version, but I'm using vulkan, it may or may not be vulkan only. Town/castle runs at about half the fps of battles for me, but yes, I've randomly crashed enough times that I stopped playing, will try again another day.

Both Disgaea 4 and D2 have those random crashes but it's not that often also i'm kinda used to it since the games crashed a lot on the Vita as well^^
kornolio
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Aug 2017
08-21-2017, 06:06 AM -
#34
I used "RCPS3 v0.0.3 - 3 -4008a4e Alpha"with patch for disgaea. I Finished game from start to the end, now playing DLC. Never crashed, even in "item world"

LLVM+ASMJIT+Automatic load requireed libraries+ Blind SPU threads to secondary cores+Enable SPU loop detection. (Vulkan - 720p, Framelimit: Auto, Use GPU texture Scaling, Invalidate Cache Every Frame)

My cfg: i5 -4670K@ 4.2GHz, GTX 970, 12 GB DDR3. (Windows 7)
tet666
Member


0
15 posts 0 threads Joined: Aug 2017
08-21-2017, 12:27 PM -
#35
Even the speed is now perfect in this and Disgaea 4 since the Vertex rewrite was merged.
ssshadow
Moderator
*****


4
2,494 posts 63 threads Joined: Aug 2017
08-22-2017, 08:30 AM -
#36
Good to hear, there were some older reports of crashing, but doesn't seem to be an issue (anymore).
Ani
Administrator
*******


16
4,329 posts 105 threads Joined: Aug 2017
12-27-2017, 04:53 AM -
#37
Due to other two versions being in Ingame and several users reporting problems, moving this back to Ingame until someone can retest on latest versions and generate a new report of Playability to put this back Ingame
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Ryzen 9 5900HX,  Radeon RX 6700M,   2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Manjaro Linux
Asinine
Moderator
*****


4
2,060 posts 83 threads Joined: Aug 2017
04-09-2018, 06:09 AM -
#38
Playable as of the test here: https://forums.rpcs3.net/thread-159048.html


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)