Persona 5 [BLUS31604]
Started by digitaldude




296 posts in this topic
tet666
Member


0
15 posts 0 threads Joined: Aug 2017
08-29-2017, 11:57 AM -
(08-28-2017, 07:14 PM)Nirvis Wrote: Is this game actually playable? Because it says it is in the compatibility list, but it's as unplayable as it was for me.
I am using the latest build from the download page, and I am using the suggested settings for the game. [ Setting: http://imgur.com/a/ts59v ]

I get visual and audio stuttering in 2d (movie) cutscenes, I get 10-17fps in the intro dungeon, 7-11fps in the subway, 10-17fps in the backstreet. The only time it's actually okay is in the 3d cutscenes and battles where I get 25-30fps.

Is there something I am missing? Certain settings I am not using or a special build for the game?  Or is it my pc that cannot handle it?
[ Nvidia GTX 950, Intel® Core™ i7-4750HQ CPU @ 2.00GHz | 8 Threads | 15.89 GiB RAM]


And I've looked through some videos and learned of this pausing spu thread method (which I've attempted but didn't get any results), if it is necessary, how do I do it exactly?

EDIT: If it matters, my game is neither BLUS31604 nor NPEB02436, it's NPUB31848.

Playable just means it can be completed from the beginning to the end without any major technical difficulty's it doesn't say anything about the performance unless it's only running at 1-2 fps on every machine which would be really unplayable.
So yes the the performance you get is technically playable, if you personally don't find it an enjoyable experience in the current state get better hardware, just wait for performance improvements in the emulator like everyone else here or contribute yourself.
This post was last modified: 08-29-2017, 11:58 AM by tet666.
Ani
Administrator
*******


16
4,334 posts 105 threads Joined: Aug 2017
08-29-2017, 02:16 PM -
(08-29-2017, 03:28 AM)bunnyfool Wrote: I'm having a bit of trouble with my game, same problem as Nirvis. Compatibility list says its playable, but I get 30 FPS on cutscenes (though they feel like 10 FPS) and anywhere from 10 to 17 FPS everywhere else.

I'm running the latest build, have the recommended settings and whatever else was checked as default, I've tried the 1,2,3 SPU threads, I've tried turning off the checkable options in the GPU section, etc.

I'm running an Intel i5-6200U and a GeForce 940MX.

Settings: http://i.imgur.com/KWte5Oc.png

Poor performance is expected, your CPU is very bad.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Ryzen 9 5900HX,  Radeon RX 6700M,   2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Manjaro Linux
ZeroCold1981
Member


0
14 posts 1 threads Joined: Aug 2017
08-29-2017, 02:18 PM -
(08-29-2017, 11:30 AM)dhaiadrian Wrote: I needs some help

So, i'm having a problem with this game, no matter how hard I try, it always have an error about 'Attached fragment is failed to compile' or so. This error preventing me to get into the main menu, always happens straight after opening cutscene

Is there anyway to pass this or just giving up about it?
Write in more detail. Attach the log.
PortableFan30
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Sep 2017
09-03-2017, 05:49 PM -
lol  Cool tested on GPD WIN Persona 5 works but  Rolleyes you get 1-1.52 fps in game  Wink ....maybe ill donate 1k$ a month just to hope for developer puts extra work on graphic downgrading or something .............
Ani
Administrator
*******


16
4,334 posts 105 threads Joined: Aug 2017
09-03-2017, 06:32 PM -
I checked the specs of that thing.
No way in hell you're going to be able to run Persona 5 on "Atom X5 Z8700 64bit Quad Core 1.44GHz, Up to 2.24GHz CPU" without dedicated GPU.

Use 1k$ to buy a decent computer, there's no amount of optimizations that can make Persona 5 work on that thing.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Ryzen 9 5900HX,  Radeon RX 6700M,   2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Manjaro Linux
thwippingsincedayone
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Sep 2017
09-03-2017, 09:14 PM -
So, I can't seem to get past the initial loading screen. My build is i5-7500, GTX 1070 and 16gigs of ram. Any help regarding this would be appreciated. Thanks.

Here's my last log file if that helps.
https://drive.google.com/open?id=0B-tepX...XlvMzJ6M2M
Blacksama
Member


0
9 posts 0 threads Joined: Sep 2017
09-04-2017, 03:11 AM -
Am I the only one annoyed by this error randomly showing up during animated cutscenes, is this something I am doing wrong? game runs at full speed otherwise.

[Image: pB4eWnA.png]

I am trying to upload the log file and is saying zip files are not allowed to upload?

Edit: Uploaded Log.
This post was last modified: 09-04-2017, 05:52 AM by Blacksama.


Attached Files
.7z   RPCS3.7z (Size: 921.52 KB / Downloads: 1)
Ani
Administrator
*******


16
4,334 posts 105 threads Joined: Aug 2017
09-04-2017, 04:23 AM -
(09-04-2017, 03:11 AM)Blacksama Wrote: I am trying to upload the log file and is saying zip files are not allowed to upload?

Read the forum rules, they're sticky on every subforum.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Ryzen 9 5900HX,  Radeon RX 6700M,   2x8G DDR4 3200MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Manjaro Linux
jorem41
Member


0
1 posts 0 threads Joined: Sep 2017
09-04-2017, 06:49 AM -
i get stuck after finishing the first battle...[Image: 06LPe]

when the dialogue say "Ok, pull out before their backup gets here." it just stay there but the game is still playing...

[Image: 06LPe]


Attached Files Thumbnail(s)
   
ssshadow
Moderator
*****


4
2,494 posts 63 threads Joined: Aug 2017
09-04-2017, 10:36 AM -
What's up with people complaining about poor performance on their 2 ghz laptops?

Playable doesn't mean playable for you, try a 5 ghz i7-7700k with TSX or maybe Ryzen.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)