r0llinlacsSoulCalibur IV "Failed to mount disc directory"
Started by r0llinlacs




3 posts in this topic
r0llinlacs
Member


0
3 posts 1 threads Joined: Jun 2018
06-08-2018, 02:02 AM -
#1
So this is my first attempt at PS3 emulating.

I ripped my SoulCalibur IV disc using PowerISO, I followed the directions step-by-step in the quickstart guide. Installed the firmware, found the correct IRD for the game, validated the patched ISO, everything was fine, no errors.

I put it in the correct directory. When I go boot the game I get this:


S LDR: Boot successful.

E LDR: Failed to mount disc directory for the disc game BLUS30160


My final decrypted ISO went to my downloads folder and I moved it into the disc folder of the PS3 emulator. It left a PS3_DISC.sfb in my downloads folder, and I'm not sure where it goes. Is this the problem?

I tried placing it in the game ISO folder, but when I do, the game disappears from the games list.


Also my bluray drive is HITACHI/LG BH40N. It's not in the compatible list, but ripping the disc went fine and there were no errors according to the PS3 ISO Rebuilder tool.
FX-8320 @ 4.5ghz - R9 290x - 8gb DDR3 - 480gb SSD - Win 7 64 - 55" QLED 4k 60hz 4:4:4
Ani
Administrator
*******


11
3,726 posts 96 threads Joined: Aug 2017
06-08-2018, 03:50 AM -
#2
You need to put all files from the ISO in a directory like dev_hdd0/disc/BLUS30160.
The BLUS30160 needs to have at least a PS3_GAME folder and a PS3_DISC.sfb file inside.
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7
r0llinlacs
Member


0
3 posts 1 threads Joined: Jun 2018
06-08-2018, 10:32 PM -
#3
Ok, I made the PS3_GAME folder and placed the PS3_DISC.sfb in the folder but I'm still getting the error. The game .iso files are in dev_hdd0/disc/BLUS30160.

Inside the BLUS30160 folder, there is .png files, a PARAM.SFO, and all of the game files are in a folder called USRDIR. Should all of the game files be in the BLUS30160 folder, or the PS3_GAME folder?

What should the directory look like?

*EDIT*

Okay, so I went to Manage > Virtual File System and added the game directory there, and it booted but it never actually launched and I got all kinds of errors.

Here is the log.
[...]


What in the heck is happening?

*EDIT 2*

Okay, now it's doing this:

E LDR: Invalid or unsupported file format: D:/PS3_GAME/USRDIR/EBOOT.BIN

S LDR: Boot successful.




*EDIT*


Ok so I just re-extracted the iso to the game folder and now it's working.

Thanks!
This post was last modified: 06-09-2018, 03:51 AM by Ani.
FX-8320 @ 4.5ghz - R9 290x - 8gb DDR3 - 480gb SSD - Win 7 64 - 55" QLED 4k 60hz 4:4:4
Ani
Administrator
*******


11
3,726 posts 96 threads Joined: Aug 2017
06-09-2018, 03:51 AM -
#4
I redacted the console output flood, when asked for a log, attach an actual log, not copy paste from the emulator's console output
    Desktop: Ryzen 7 5800X,   Radeon RX 6800 XT, 2x8G DDR4 3600MHz, Manjaro Linux
     Laptop: Intel i7 6700HQ, Intel HD 530,      2x8G DDR4 2133MHz, Manjaro Linux
Old Desktop: AMD FX-8350,     Radeon R9 280X,    2x4G DDR3 1600MHz, Windows 7


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)