RPCS3 Forums
Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) - Printable Version

+- RPCS3 Forums (https://forums.rpcs3.net)
+-- Forum: Support & Issues (https://forums.rpcs3.net/forum-17.html)
+--- Forum: Support (https://forums.rpcs3.net/forum-18.html)
+--- Thread: Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) (/thread-199380.html)



Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) - Abys - 08-15-2018

Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) 

Hi, i have problem in game God of War II HD.
Can't pass ladder leading to the first SAVE.
After i jump from water and stay on platform game running but if i touch ladder game stops/freeze still (don/t comunicate error "program don't response")
Try lot of settings and i think maybe UA got this problem...
So i tried EA and another time lost for try pass this ladder.. FAIL..
Sometimes i tyr jump higher and seen that save point but when i land on ladder game freeze.
I see status on this game "Playable" but maybe playable in first minute..  Angry Angry
Really want play that game but can't..
Don't want PS2 emulator because on PS3 got better graphics and look better.
FPS are good on RPCS3 for me.

Can someone help me and tell me what can i do to pass this evil ladder?  Confused

Added Attachments
[attachment=9689]
[attachment=9690]
[attachment=9691]
[attachment=9692]
[attachment=9693]
[attachment=9694]

[Image: attachment.php?aid=9689]
[Image: attachment.php?aid=9690]
[Image: attachment.php?aid=9691]
[Image: attachment.php?aid=9692]
[Image: attachment.php?aid=9693]
[Image: attachment.php?aid=9694]




Notice in my post there is no log and full specs.
So i started game and play to that freeze moment.
Jump 2 fast times and jump on ladder... game working... what?! 
I tried pass that ladder like 15+ times and i was so bored because can't skip intro and start again from start..
So... saved game. YES, now don't need watch that intro and can play further.. but no...
Game freeze when i open door and go in. 
There is a real problem.. 

My full specs:
Win 8.1 Pro 64bit / i5-4460 CPU @ 3.20GHz / 8GiB RAM / DX 11 / SSD windows / RPCS3 on HDD / GTX 1050Ti 8GiB 1920x1080 (32 bit) (120Hz) 

[attachment=9721]
[attachment=9722]
[attachment=9723]


RE: Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) - Ani - 08-16-2018

You still didn't upload a log file, I've removed copy pasta from the emulator's log window as that's not a log file.
Read the Support guidelines on this Subforum before asking for Support.


RE: Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) - Abys - 08-16-2018

(08-16-2018, 03:57 PM)Ani Wrote: You still didn't upload a log file, I've removed copy pasta from the emulator's log window as that's not a log file.
Read the Support guidelines on this Subforum before asking for Support.


rpcs3-v0.0.5-7136-e29ea61f_win64

Adding Log packed in .7z

[attachment=9724]


RE: Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) - Ani - 08-16-2018

> D:/Program Files (x86)/RPCS3
RPCS3 should not go in that directory, likely to cause permission issues

> Enable TSX: Enabled
TSX has issues on Haswell, known to cause system freezes - that's why newer microcode disables it. Try with it disabled.

> Lower SPU thread priority: true
> SPU loop detection: true
Disable those if you're having stability issues, those can also cause problems in some scenarios.

> Renderer: Vulkan
Try with OpenGL, I've heard it's more stable on that GoW game.


RE: Freeze and impossible play God of War II HD NPEA00256,NPUA80491 Playable (2018-02-14) - Abys - 08-17-2018

(08-16-2018, 11:19 PM)Ani Wrote: > D:/Program Files (x86)/RPCS3
RPCS3 should not go in that directory, likely to cause permission issues

>  Enable TSX: Enabled
TSX has issues on Haswell, known to cause system freezes - that's why newer microcode disables it. Try with it disabled.

>   Lower SPU thread priority: true
>   SPU loop detection: true
Disable those if you're having stability issues, those can also cause problems in some scenarios.

>   Renderer: Vulkan
Try with OpenGL, I've heard it's more stable on that GoW game.

Thanks for Reply.

History:

Copy and paste RPCS3 in D:/ 
Run RPCS3.exe calculating...
Vulkan, Same options only move folder and i pass door. Play 1 min and freeze. (don't know is that copy folder or it was a turn pc and first run RPCS3 - fresh)


Vulkan, (Lower SPU thread and SPU loop detection: Disable)
Pass door and play longer Like 5 minutes fight with boss, die(continue from last checkpoint) and again i killed him.
After cutscene game freeze.

OpenGL, (Lower SPU thread and SPU loop detection: Disable): 
2k fps, in loading, sometimes 30,400,600,40. In menu New game/load... 112 fps  instant freeze.

OpenGL, (Lower SPU thread and SPU loop detection: Disable),Frame limit to 60 fps:
Pass door but freeze after while play like 1min

Vulkan frame limit to 60 fps rest options is the same (Lower SPU thread and SPU loop detection: Disable)
Can't pass door instant freeze" 
0 difference

Vulkan frame limit to 60 fps rest options is the same (Lower SPU thread and SPU loop detection: Disable)
Right click on RPCS3 and run as administrator: 
0 difference

OpenGL and Frame limit to 60 fps: 
freeze in loading menu

Vulkan frame limit to 60 fps rest options is the same (Lower SPU thread and SPU loop detection: Disable)
Pass door but freeze when fight with boss starts.


Funny is that i can't now fight with boss because game freezes before him or when i land in his arena to fight.
Don't try that TSX because i don't know how to enable/disable.
Find https://forums.rpcs3.net/archive/index.php/thread-198019.html
Adding attachment CPU-Z


[attachment=9729]
[attachment=9730]