RPCS3 Forums
Grand Theft Auto IV [BLUS30127] - Printable Version

+- RPCS3 Forums (https://forums.rpcs3.net)
+-- Forum: Commercial Games (https://forums.rpcs3.net/forum-4.html)
+--- Forum: Ingame (https://forums.rpcs3.net/forum-6.html)
+--- Thread: Grand Theft Auto IV [BLUS30127] (/thread-198289.html)



Grand Theft Auto IV [BLUS30127] - GrantKane - 03-26-2018

RPCS3 v0.0.5-6592-a36acf49d Alpha | HEAD
White screen only.


RE: Grand Theft Auto 4 [BLUS30127] - hcorion - 03-31-2018

(03-26-2018, 08:48 PM)GrantKane Wrote: RPCS3 v0.0.5-6592-a36acf49d Alpha | HEAD
White screen only.

Please retest with latest master, I think https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3918 should fix the issue encountered here.


RE: Grand Theft Auto 4 [BLUS30127] - GrantKane - 04-04-2018

RPCS3 v0.0.5-6633-b0352d6ef Alpha | HEAD
Same result.


RE: Grand Theft Auto 4 [BLUS30127] - Asinine - 05-05-2018

RPCS3 v0.0.5-6675-bd1d4de42 Alpha
Ingame requires game update or it will not boot properly. Also you will want to use SPU Interpreter (Precise) or you will fall through the map but this does kill performance.


RE: Grand Theft Auto IV [BLUS30127] - drhycodan - 07-07-2020

This game used to be playable but the latest releases have these lines on the screen. Can someone fix this?


RE: Grand Theft Auto IV [BLUS30127] - MadMike - 07-10-2020

rpcs3-v0.0.11-10645-282b0067_linux64


PC: Linux Debian 11 Bullseye , kernel 5.7.7 , Ryzen 2400G , 16gb , nvme 128gb
RPCS: llvm , llvm , Vulkan , limit 30 fps , Faudio

Game: BLUS30127 Grand Theft Auto 4

Gfx: OK
Sound: laggy

Status: Ingame (NOT Playable)

fps: ~ 20
cpu: 100 %
ram: ~ 1 g

Comment: When the game start after cut scene. The car fall through the map... That's all you can do. As said SPU Interpreter (Precise) does work but kill performance.


linux user can use this cmd to zip log file
cd /home/$user/.cache/rpcs3/
7z -mx=1 a /"$HOME"/Desktop/RPCS3.log.7z RPCS3.log


RE: Grand Theft Auto IV [BLUS30127] - drhycodan - 08-14-2020

All you have to do is enable accurate xfloat. The game is playable but for some reason, whenever I am inside a car the audio starts to stutter even though I am running full speed. As soon as I am on the foot again, the audio stuttering stops. I tried disabling SPU loop detection and enabling time stretching but neither helps.


RE: Grand Theft Auto IV [BLUS30127] - Mew21 - 08-14-2020

(08-14-2020, 01:06 AM)drhycodan Wrote: All you have to do is enable accurate xfloat.  The game is playable but for some reason, whenever I am inside a car the audio starts to stutter even though I am running full speed.  As soon as I am on the foot again, the audio stuttering stops.  I tried disabling SPU loop detection and enabling time stretching but neither helps.

The game is not playable on a ryzen  9 4900hs  rtx  2060 max q fps is 20 to 30fps