RPCS3 Forums
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Printable Version

+- RPCS3 Forums (https://forums.rpcs3.net)
+-- Forum: Commercial Games (https://forums.rpcs3.net/forum-4.html)
+--- Forum: Playable (https://forums.rpcs3.net/forum-5.html)
+--- Thread: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] (/thread-174368.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - ssshadow - 03-25-2017

For now the fixes that makes this game work are only for OpenGL.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - jazjaz36 - 03-26-2017

(03-25-2017, 04:43 PM)ssshadow Wrote:
(03-24-2017, 02:32 PM)jazjaz36 Wrote:
(03-24-2017, 10:28 AM)ssshadow Wrote: Turn on "load required libraries"... I said it was automatic, but you turned it off.

Same problem. RPCS3 just closes.

You didn't read the first post of the topic. Apply the LLVM bug workaround.

this is so frustrating. Either I'm really stupid or the system just won't work for me. I've done everything but its still not booting. To review

1.) I've downloaded the k-11 from here and used this to open.
https://mega.nz/#!aUIjFRKC!vLsG0iCjtT4X8px-6Db_XprKvXLpD9r_0WQ3SXkZdaI

2. I opened the config.yml using notepad ++ and changed this
LLVM CPU: !<!> ""
to this
LLVM CPU: !<!> "sandybridge"

3.) I deleted the /data/BLUS31572/ folder.
4.) I downloaded ps3 firmware update 4.81 from Sony website and installed it from tools.
5.) These are my settings. PPU LLVM
SPU ASMJIT
OpenGL

6.) I checked the box to "load required libraries"

Finally this is my graphics card
http://sta.sh/020qzlmbvjim

and attached is the log file.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - ssshadow - 03-26-2017

(03-26-2017, 01:25 AM)jazjaz36 Wrote:
(03-25-2017, 04:43 PM)ssshadow Wrote:
(03-24-2017, 02:32 PM)jazjaz36 Wrote:
(03-24-2017, 10:28 AM)ssshadow Wrote: Turn on "load required libraries"... I said it was automatic, but you turned it off.

Same problem. RPCS3 just closes.

You didn't read the first post of the topic. Apply the LLVM bug workaround.

this is so frustrating. Either I'm really stupid or the system just won't work for me. I've done everything but its still not booting. To review

1.) I've downloaded the k-11 from here and used this to open.
https://mega.nz/#!aUIjFRKC!vLsG0iCjtT4X8px-6Db_XprKvXLpD9r_0WQ3SXkZdaI

2. I opened the config.yml using notepad ++ and changed this
LLVM CPU: !<!> ""
to this
LLVM CPU: !<!> "sandybridge"

3.) I deleted the /data/BLUS31572/ folder.
4.) I downloaded ps3 firmware update 4.81 from Sony website and installed it from tools.
5.) These are my settings. PPU LLVM
SPU ASMJIT
OpenGL

6.) I checked the box to "load required libraries"

Finally this is my graphics card
http://sta.sh/020qzlmbvjim

and attached is the log file.

This is strange... But at least it works, a bit more slowly, with PPU interpreter instead of LLVM right?



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - jazjaz36 - 03-26-2017

(03-26-2017, 02:34 PM)ssshadow Wrote:
(03-26-2017, 01:25 AM)jazjaz36 Wrote:
(03-25-2017, 04:43 PM)ssshadow Wrote:
(03-24-2017, 02:32 PM)jazjaz36 Wrote: Same problem. RPCS3 just closes.

You didn't read the first post of the topic. Apply the LLVM bug workaround.

this is so frustrating. Either I'm really stupid or the system just won't work for me. I've done everything but its still not booting. To review

1.) I've downloaded the k-11 from here and used this to open.
https://mega.nz/#!aUIjFRKC!vLsG0iCjtT4X8px-6Db_XprKvXLpD9r_0WQ3SXkZdaI

2. I opened the config.yml using notepad ++ and changed this
LLVM CPU: !<!> ""
to this
LLVM CPU: !<!> "sandybridge"

3.) I deleted the /data/BLUS31572/ folder.
4.) I downloaded ps3 firmware update 4.81 from Sony website and installed it from tools.
5.) These are my settings. PPU LLVM
SPU ASMJIT
OpenGL

6.) I checked the box to "load required libraries"

Finally this is my graphics card
http://sta.sh/020qzlmbvjim

and attached is the log file.

This is strange... But at least it works, a bit more slowly, with PPU interpreter instead of LLVM right?

nope. it doesn't boot at all with me. rpcs3 just closes regardless of the interpreter. if the video card i attached is compatible and should be able to open the game then i can't really think of any other explanation.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - ssshadow - 03-26-2017

I didn't see what was right under my nose. From the log file:

Code:
·E 0:05:13.146503 {rsx::thread} RSX: OpenGL: initialization of glDepthBoundsEXT failed.
·! 0:05:13.146603 {rsx::thread} RSX: 3.3.0 - Build 20.19.15.4390
·! 0:05:13.146617 {rsx::thread} RSX: 3.30 - Build 20.19.15.4390
·! 0:05:13.146623 {rsx::thread} RSX: Intel

Your graphics card does not (completely) support OpenGL 4.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - jazjaz36 - 03-27-2017

(03-26-2017, 07:40 PM)ssshadow Wrote: I didn't see what was right under my nose. From the log file:

Code:
·E 0:05:13.146503 {rsx::thread} RSX: OpenGL: initialization of glDepthBoundsEXT failed.
·! 0:05:13.146603 {rsx::thread} RSX: 3.3.0 - Build 20.19.15.4390
·! 0:05:13.146617 {rsx::thread} RSX: 3.30 - Build 20.19.15.4390
·! 0:05:13.146623 {rsx::thread} RSX: Intel

Your graphics card does not (completely) support OpenGL 4.

so alas there is no way for me to play this game unless I change my graphics card? there isn't any other program than can remedy this?



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Blast Processing - 03-27-2017

No, you need to buy a video card that support OpenGL 4.3 or higher.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - jazjaz36 - 03-27-2017

(03-27-2017, 01:07 AM)blastprocessing Wrote: No, you need to buy a video card that support OpenGL 4.3 or higher.

I was afraid of that. My computer was made for work purposes ugh so I had my fingers crossed. It's probably because the game has... 3d or whatever features? Thanks anyway for all the help. Hopefully other games that I like can work.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - foreveryou79 - 03-28-2017

Can someone confirm if this is normal. I am only able to make 1 save and load file?



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - ssshadow - 03-28-2017

(03-28-2017, 05:29 AM)foreveryou79 Wrote: Can someone confirm if this is normal. I am only able to make 1 save and load file?

For now, yes.

If you need more than one save slot, you can manually copy the folders in \dev_hdd0\home\00000001\savedata