RPCS3 Forums
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Printable Version

+- RPCS3 Forums (https://forums.rpcs3.net)
+-- Forum: Commercial Games (https://forums.rpcs3.net/forum-4.html)
+--- Forum: Playable (https://forums.rpcs3.net/forum-5.html)
+--- Thread: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] (/thread-174368.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - BLACKSAMA - 08-04-2017

The option "Use GPU Texture Scaling" does not work under Vulkan correct? I wanted to test on Vulkan but yea is a black screen unless that option is enabled.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Green - 08-05-2017

(08-04-2017, 11:24 PM)BLACKSAMA Wrote: The option "Use GPU Texture Scaling" does not work under Vulkan correct? I wanted to test on Vulkan but yea is a black screen unless that option is enabled.

I'm not sure if the 'Use GPU Texture Scaling' does anything or not under Vulkan. The 'Write Color Buffers' option is needed if using Vulkan in this game to be able to render just about anything to the screen. There's a massive FPS hit observed with using 'Write Color Buffers' in either video renderer though.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - BLACKSAMA - 08-05-2017

(08-05-2017, 06:36 AM)Green Wrote:
(08-04-2017, 11:24 PM)BLACKSAMA Wrote: The option "Use GPU Texture Scaling" does not work under Vulkan correct? I wanted to test on Vulkan but yea is a black screen unless that option is enabled.

I'm not sure if the 'Use GPU Texture Scaling' does anything or not under Vulkan. The 'Write Color Buffers' option is needed if using Vulkan in this game to be able to render just about anything to the screen. There's a massive FPS hit observed with using 'Write Color Buffers' in either video renderer though.

The option Write Color Buffers also works in Open GL, it seems to fix everything in both backends but it absolutely destroys any resemblances of performance. As reference Open GL does not work without Use GPU Scaling, everything is black just like Vulkan, so it is the Use GPU Scaling option that makes this game playable, I was checking the tooltip and yea the option does not work on Vulkan says "for now only works in OpenGL".



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - BLACKSAMA - 08-07-2017

Something is definitely up with latest build is the third time it goes unresponsive and controls go haywire, music keeps going as if nothing, but it either does not accept any input or it goes crazy with the inputs. I only have this and Steel II so I am not sure if is a general problem or only Steel.

Edit: last revision is broken, emulator randomly goes unresponsive, problem originated between this https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3142 and this https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3037 investigating.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Green - 08-09-2017

Code:
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} sys_prx: Loaded module: /dev_flash/sys/external/libdivxdec.sprx
F {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00443570]} St13runtime_error thrown: avcodec_find_decoder() failed (type=0x5)
(in file /home/travis/build/RPCS3/rpcs3/rpcs3/Emu/Cell/Modules/cellVdec.cpp:118

I was recently testing the precompiled Linux AppImage builds (rpcs3-v0.0.3-2017-08-08-e9b020b-7553_linux64) and had ran into the above error. This is something that I've had to previously workaround on my system in by building with option -DUSE_SYSTEM_FFMPEG=ON and with a newer version of FFMPEG.

Otherwise to get around this error you currently must rename the game's movie folder to something else so that the opening movie sequence are bypassed.





RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - ssshadow - 08-10-2017

(08-09-2017, 03:52 AM)Green Wrote:
Code:
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} sys_prx: Loaded module: /dev_flash/sys/external/libdivxdec.sprx
F {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00443570]} St13runtime_error thrown: avcodec_find_decoder() failed (type=0x5)
(in file /home/travis/build/RPCS3/rpcs3/rpcs3/Emu/Cell/Modules/cellVdec.cpp:118

I was recently testing the precompiled Linux AppImage builds (rpcs3-v0.0.3-2017-08-08-e9b020b-7553_linux64) and had ran into the above error. This is something that I've had to previously workaround on my system in by building with option -DUSE_SYSTEM_FFMPEG=ON and with a newer version of FFMPEG.

Otherwise to get around this error you currently must rename the game's movie folder to something else so that the opening movie sequence are bypassed.

Thanks for reporting. Should get fixed with this PR: https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3190

Retest when merged.



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Green - 08-10-2017

Code:
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} PPU: LLVM: Loaded module v2-libsail_avi.sprx-8187437EC9EA899D-bdver1.obj
E {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} deregisterEHFrames() called
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} sys_prx: Loaded module: /dev_flash/sys/external/libsail_avi.sprx
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} PPU: LLVM: Loaded module v2-libdivxdec.sprx-594EF1E5BCFFD891-bdver1.obj
E {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} deregisterEHFrames() called
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} sys_prx: Loaded module: /dev_flash/sys/external/libdivxdec.sprx
F {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00443570]} St13runtime_error thrown: avcodec_find_decoder() failed (type=0x5)
(in file /home/travis/build/RPCS3/rpcs3/rpcs3/Emu/Cell/Modules/cellVdec.cpp:118)

Above is the test result for rpcs3-v0.0.3-2017-08-10-69a5f3d-7575_linux64.AppImage on Ubuntu 16.04. The game still hangs while attempting to load the first opening video sequence. Attached are two log files for comparison.




RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - ssshadow - 08-17-2017

(08-10-2017, 01:31 PM)Green Wrote:
Code:
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} PPU: LLVM: Loaded module v2-libsail_avi.sprx-8187437EC9EA899D-bdver1.obj
E {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} deregisterEHFrames() called
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} sys_prx: Loaded module: /dev_flash/sys/external/libsail_avi.sprx
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} PPU: LLVM: Loaded module v2-libdivxdec.sprx-594EF1E5BCFFD891-bdver1.obj
E {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} deregisterEHFrames() called
S {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00d7d0c4]} sys_prx: Loaded module: /dev_flash/sys/external/libdivxdec.sprx
F {PPU[0x100001b] Thread (_libsail-control) [0x00443570]} St13runtime_error thrown: avcodec_find_decoder() failed (type=0x5)
(in file /home/travis/build/RPCS3/rpcs3/rpcs3/Emu/Cell/Modules/cellVdec.cpp:118)

Above is the test result for rpcs3-v0.0.3-2017-08-10-69a5f3d-7575_linux64.AppImage on Ubuntu 16.04. The game still hangs while attempting to load the first opening video sequence. Attached are two log files for comparison.

Maybe this PR: https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3244



RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Green - 08-17-2017

(08-17-2017, 12:33 PM)ssshadow Wrote: Maybe this PR: https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3244

Still no dice. Undecided

eb22e4e-178_linux64 also hangs wit the same error at starting the opening movie sequence.

The following is taken from my build output with using -DUSE_SYSTEM_FFMPEG=ON (Which does play the movie sequences.)

Code:
-- RPCS3: using shared ffmpeg
-- Checking for module 'libavcodec'
--   Found libavcodec, version 57.89.100
-- Checking for module 'libavformat'
--   Found libavformat, version 57.71.100
-- Checking for module 'libavutil'
--   Found libavutil, version 55.58.100
-- Found FFMPEG or Libav: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavcodec.so;/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavformat.so;/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavutil.so, /usr/include/x86_64-linux-gnu

The attached log file is for eb22e4e-178_linux64.




RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572] - Green - 08-19-2017

As of the current Master branch, the Camp Menu loading time is instantaneous now. The FPS performance hit since Commit d9a6930 remains present. In the current Master branch, the Windows 10 FPS performance is between 5 to 8 FPS slower than Ubuntu 16.04 in OpenGL when compared with similar config settings & same hardware. (Commit d9a6930 largely affects Ubuntu, but the commit before that places Ubuntu at 10 to 14 FPS greater than Windows 10.)

F {SPU[0x200000c] Thread (_libadec_at3CellSpursKernel0)} MEM: Access violation reading location 0x0 is still a very common occurrence. (This makes really long boss fights unplayable, as advancing further hangs the game.)